10 sfaturi practice pentru o mai bună circulație sangvină

Dacă simți că ai probleme cu fluxul sangvin bun, e posibil ca organismului tău să îi lipsească nutrienții esențiali, iar sângele tău să nu fie oxigenat în mod optim. O bună circulație a sângelui înseamnă implicit o bună sănătate a venelor și un risc scăzut de apariție a varicelor sau a inflamațiilor picioarelor.

Stoc epuizat

Gel pentru uz extern cu 4 extracte din plante pentru îmbunătățirea circulației sangvine – Fabricat în Spania

70,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 2,33 lei per zi de tratament!

Sistemul circulator reglează circulația sângelui prin vase, proces în cadrul căruia distribuie nutrienții, dar și oxigenul în organism. Când circulația sângelui este una slabă, vasele de sânge își pierd elasticitatea și încetinesc fluxul sangvin. Vârsta, greutatea, înălțimea, dar și dieta sunt considerente care pot contribui la un flux sanguin scăzut.

Cuprins:

Ce sunt ulcerele venoase

Multă lume suferă de o afecțiune cunoscută sub numele de ulcer venoase. Ulcerele venoase sunt o clasă de ulcere ale pielii care se dezvoltă atunci când pielea se descompune și dezvăluie țesutul de dedesubt.

Există numeroase tipuri de ulcere venoase, dar acestea se dezvoltă atunci când valvele venoase, care împiedică refluxul sângelui, încep să se descompună. Ele se formează de obicei la nivelul picioarelor chiar deasupra maleolei mediale și cresc în prevalență odată cu vârsta.

Când se întâmplă, sângele începe să se acumuleze sau să inverseze direcția din cauza eșecului acestor valve. Venele nu pot face față cantității crescute de sânge din vene și încep să spargă suprafața pielii pe măsură ce se umflă din cauza presiunii crescute. Dacă deteriorarea continuă, se poate dezvolta un ulcer.

Există câteva sfaturi de care oamenii ar trebui să le țină cont pentru a ajuta la prevenirea dezvoltării ulcerelor venoase. Iată-le pe cele mai importante: 

1. Renunță la fumat

Fumatul afectează corpul în timp, iar de suferit au inclusiv venele. Nicotina și gudronul regăsite în compoziția țigaretelor pun o presiune imensă asupra sistemul circulator. Vasele se strâng, restricționând și încetinind fluxul de sânge. În timp, corpul va avea de suferit și nu va mai primi nivelul adecvat de oxigen, iar toxinele vor avea cale liberă să intre în sânge. Iată un motiv excelent pentru a renunța la fumat!

2. Bea mai multă apă

Să te asiguri că organismul e hidratat corespunzător este o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți sănătatea generală. Când vine vorba de probleme cu circulația sângelui, trebuie să știi că deshidratarea scade volumul sângelui, îngreunând circulația acestuia. Așadar, hidratarea este esențială.

3. Adoptă un stil de viață activ

Încorporând exercițiile fizice în rutina ta zilnică, pe lângă o serie de alte beneficii, vei putea și să îți îmbunătățești și sistemul circulator. Minimum 30 de minute de exerciții pe zi, de 5 ori pe săptămână îți vor crește ritmul de bătăi ale inimii pentru a permite fluxului de sânge să ajungă în fiecare parte a corpului.

4. Mănâncă sănătos

Deși în ultima vreme, acest sfat tinde să devină un clișeu, la fel ca băutul apei, alimentația are de asemenea un rol important în procesul de circulație a sângelui. Alimentele bogate în grăsimi, sare și zahăr au un impact negativ asupra fluxului sangvin. Prin înlocuirea gustărilor sărate sau zaharoase cu alimente cum ar fi portocalele, ghimbirul, usturoiul sau semințele de floarea soarelui, vei contribui în mod semnificativ la îmbunătățirea circulației sângelui.

5. Apelează la masaje

Pe lângă senzația de relaxare pe care o obții dintr-un masaj bun, acesta te poate ajuta și la stimularea fluxului sanguin. Picioarele se află mai jos de inimă, ceea ce, așa cum știm, îngreunează vascularizarea. Masajul ajută sângele să circule în întregul corp, iar rezultatele benefice asupra sănătății nu vor întârzia să apară.

6. Poți folosi ciorapi compresivi

Odată cu trecerea anilor, devine din ce în ce mai dificil ca circulația să fie precum la persoanele tinere. În timp ce schimbările stilului de viață, cum ar fi dieta și exercițiile fizice ajută, vârsta devine un impediment serios în tentativa de a menține o circulație optimă.

Ciorapii compresivi sunt dispozitive special dezvoltate pentru a stimula circulația sângelui în vene. Ele se strâng de la gleznă în sus și încurajează sângele să revină la inimă și să circule oarecum împotriva gravitației. Extrem de frecvent recomandați după intervenții chirurgicale, pot fi de ajutor și pentru persoanele care vor să trateze sau să prevină ulcerele venoase.

Ciorapii compresiei pe poartă în timpul zilei, în special când persoana se află în poziție verticală. Ei se scot de regulă noaptea, de cele mai multe ori pentru a se evita o eventuală coagulare a sângelui. Este recomandată utilizarea lor după o consultare în prealabil cu medicul.

7. Păstrează o greutate corporală normală

Persoanele care sunt fie supraponderale, fie obeze, poartă o greutate suplimentară în jurul picioarelor și a abdomenului. Gravitația trage această greutate în jos și crește presiunea și astfel apar probleme cu circulația sângelui la picioare.

Pe lângă creșterea tensiunii arteriale, acest lucru pune greutate în plus și pe piele, care va începe să se descompună și să dezvolte ulcere venoase mult mai rapid. Pentru o bună circulație a sângelui, este esențial să te ferești de acumularea a multe kilograme în plus.

8. Ține piciorele ridicate cât de des poți

Tensiunea arterială la nivelul picioarelor crește mai repede decât în ​​alte zone ale corpului datorită gravitației. Prin urmare, este important să stai cu picioarele ridicate deasupra nivelului inimii ori de câte ori ai ocazia.

Poți să faci acest lucru atunci când dormi. Îți poți tine picioarele ridicate pe o pernă. Acest lucru va ajuta la reducerea tensiunii arteriale la nivelul picioarelor și la scăderea riscurilor dezvoltării ulcerelor venoase.

9. Tratează din timp orice problemă venoasă

În zilele noastre, există o serie de proceduri medicale non-invazive care pot ameliora probleme venoase, cum ar fi venele varicoase. Astfel, pot fi prevenite creșterea tensiunii arteriale și dezvoltarea ulcerului venos. Este foarte importantă remedierea problemelor care țin de circulație încă din stadiile incipiente pentru a preveni eventualele complicații.

10. Nu amâna vizita la medic

Există multe schimbări la îndemână pe care le poți aduce stilului tău de viață pentru a-ți îmbunătăți circulația sângelui. Din păcate, există câteva probleme pe care doar un medic le va putea rezolva.

Dacă te confrunți cu persistente și severe, piele albastră, o creștere dramatică a venelor varicoase sau umflarea excesivă a picioarelor, poate fi necesar să consulți un medic. Acesta va evalua starea ta, va vedea cum se prezintă circulația sangvină și îți va spune ce poți face pentru a o îmbunătăți.

Tratament pentru circulația sângelui

Dacă urmezi parte din pașii pe care i-am subliniat mai sus, poți contribui substanțial la îmbunătățirea circulației sângelui și a sănătății generale. În același timp, poți interveni cu un supliment naturist care să îți stimuleze fluxul sangvin, să te ajute în tratarea varicelor și să scapi de senzația de picioare grele și obosite.

Stoc epuizat

Gel pentru uz extern cu 4 extracte din plante pentru îmbunătățirea circulației sangvine – Fabricat în Spania

70,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 2,33 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *