Ofertă de Primăvară! 10% Extra Reducere la TOATE PRODUSELE, stoc limitat! Folosește codul 10PROMO Vezi Produse

Biotina și 10 beneficii impresionante pentru frumusețe și sănătate

Cuprins:

Ce este Biotina?

Biotina este o vitamină din Complexul B, recunoscută pentru beneficiile pe care le oferă în menținerea frumuseții. În același timp, ea joacă un rol major în procesul de transformare a nutrienților în energie utilizabilă. Este recunoscută și sub denumirile de Vitamina H sau Vitamina B7 și se regăsește în mod natural în alimente precum: nuci, leguminoase, conopidă, cereale integrale, ciuperci, ouă, stridii și în organele interne ale animalelor.

Deși este prezentă în multe surse accesibile, absorbția acesteia cu ajutorul dietei este una relativ scăzută. Astfel, cea mai eficientă modalitate de a obține un aport consistent de Biotină în organism este prin intermediul unui supliment nutritiv cu biotină.

Ajută la stimularea creșterii și regenerării părului, precum și la protejarea pielii și a unghiilor – Fabricat în Spania

100% VEGAN

Prețul inițial a fost: 74,00 lei.Prețul curent este: 33,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 1,10 lei per zi de tratament!

Supliment special creat pentru a oferii părului tău toate vitaminele, mineralele și aminoacizii necesari – Fabricat în Spania

Prețul inițial a fost: 96,90 lei.Prețul curent este: 52,43 lei. TVA inclus

Mai puțin de 1,75 lei per zi de tratament!

Vitamina H sau B7 oferă o mulțime de beneficii susținute de știință. În rândurile care urmează vom afla care sunt cele mai importante 10 dintre acestea.

1. Biotină pentru păr

Unul dintre cele mai importante beneficii ale Biotinei este aportul la stimularea creșterii părului, îmbunătățindu-i rezistența și redându-i strălucirea. De asemenea, Biotina ajută la regenerarea părului și previne despicarea acestuia. Datorită acestor proprietăți, este utilă atât pentru persoanele care doresc ca părul lor să își păstreze aspectul frumos și sănătos, precum și pentru cele care se confruntă cu un păr lipsit de strălucire.

Totodată, suplimentele pe bază de Biotină pentru păr vin în întâmpinarea persoanele care se întâmpină deficiențe nutriționale și nu pot asimila această vitamină din alimentație, ajutându-le să-și îmbunătățească sănătatea precum și aspectul părului.

2. Adjuvant pentru fermitatea pielii

În multe cazuri, deficiențele de Biotină pot duce la probleme ale pielii atât în ceea ce privește stratul interior, cât și în privința aspectului exterior. Pielea uscată care prezintă mâncărimi este una dintre cele mai frecvente probleme, deși pot apărea și afecțiuni mai grave, cum ar fi acneea sau psoriazisul.

În cele mai multe cazuri, un supliment care conține Biotină poate corecta problema, îmbunătățind aspectul pielii și ajutând la redobândirea fermității acesteia. Pentru a corecta deficiențele de Biotină, este important să obțineți vitamina în cel mai eficient mod. În timp ce multe produse topice pentru piele și păr includ Biotină adăugată, de obicei această vitamină nu se poate absorbi direct prin piele sau celulele părului. Pentru a beneficia de toate beneficiile sale, va trebui să fie administrată pe cale orală, sub formă de pastile sau sub formă lichidă.

3. Întărește unghiile

Alături de îmbunătățirea părului și a pielii, Biotina este cunoscută pentru capacitatea sa de a întări unghiile. Dozele ridicate duc la o îmbunătățire semnificativă a sănătății acestora, prin îngroșare și reducerea riscurilor de despicare sau rupere.

4. Contribuie la refacerea țesuturilor

Atât mușchii, cât și țesuturile sunt părți esențiale ale organismului care sunt foarte solicitate, iar corpul se bazează pe vitaminele din complexul B pentru a susține reconstrucția după ce țesuturile se descompun sau mușchii suferă leziuni. Biotina este una dintre componentele necesare pentru refacerea forței musculare și pentru a ajuta țesuturile să crească. Această vitamină are, de asemenea, un rol cheie în atenuarea inflamațiilor musculare și articulare și în reducerea durerilor.

5. Joacă un rol important în regenerarea celulară

Pe lângă beneficiile pentru frumusețe, Biotina sprijină și funcțiile esențiale funcții ale corpului. Unul dintre rolurile principale ale acesteia este acela de a asista formarea și dezvoltarea ADN-ului. Acest lucru garantează că informațiile genetice din fiecare celulă sunt corecte, iar acestea se reproduc în mod optim.

6. Promovează dezvoltarea fătului

Întrucât Biotina este necesară pentru multe funcții ale corpului, ea este deosebit de importantă și pentru femeile însărcinate. Administrarea suplimentară de Biotină este la fel de importantă ca și acidul folic pentru a încuraja dezvoltarea fătului și pentru a minimiza complicațiile sarcinii.

În unele cazuri, după naștere, proaspetele mămici nu furnizează suficientă Biotină prin intermediul laptelui matern, iar acest lucru poate duce la o deficiență de Biotină în organismul celor mici. 

Un supliment nutritiv va putea remedia cu ușurință această problemă. Este foarte important, însă, ca administrarea suplimentelor cu Biotină în timpul sarcinii sau alăptării să fie administrate la recomandarea sau cu permisiunea medicului.

7. Protejează creierul și funcțiile cerebrale

Alături de celelalte vitamine din Complexul B, Biotina asistă buna funcționare a sistemului nervos și stimulează activitatea neurotransmițătorilor. Astfel, protejează creierul, vă îmbunătățește memoria și previne apariția tulburărilor de natură cognitivă. De asemenea, contribuie la îmbunătățirea concentrării și a stării de spirit.

8. Crește energia organismului

Așa cum menționam și la începutul articolului, una dintre funcțiile primare ale Biotinei este capacitatea de a transforma nutrienții în energie prin metabolizarea carbohidraților, a proteinelor și a grăsimilor. Această vitamină funcționează și ca o coenzimă, ajutând la sintetizarea acizilor grași și a anumitor aminoacizi.

9. Sprijină funcția tiroidiană

Pe lângă sistemul nervos, corpul se bazează pe un sistem complex format din glandele endocrine, pentru a normaliza funcțiile și a le menține în parametri optimi. Biotina este necesară pentru sprijinirea activității tiroidiene adecvate, oferind totodată beneficii inclusiv pentru reglarea somnului, precum și a apetitului.

10. Ajută la scăderea colesterolului

Colesterolul ridicat este o problemă din ce în ce mai frecventă. Nivelurile ridicate de lipoproteine ​​cu densitate scăzută, mai bine cunoscute sub numele de colesterol rău, pot duce la boli de inimă. Acest lucru, la rândul său, crește șansele unui accident vascular cerebral sau ale unui atac de cord. Biotina poate ajuta la menținerea nivelului de colesterol într-un interval rezonabil.

Este important de reținut că suplimentele care conțin Biotina oferă o cantitate mare din această vitamină solubilă în apă. Cu toate acestea, odată ce trece prin fluxul sanguin, corpul elimină orice eventual exces. Asta înseamnă că organismul nu acumulează niciodată rezerve toxice ale acestei vitamine, iar consumul excesiv este aproape imposibil.

De la păr, piele și unghii sănătoase până la sprijinirea funcției cognitive și îmbunătățirea considerabilă a nivelului de energie din organism, Biotina contribuie major la menținerea unui stil de viață sănătos. Adăugarea unui supliment de Biotină sub formă de Biotină pastile sau Biotină sub formă lichidă la dieta zilnică, îți va permite să te bucuri din plin de toate beneficiile pe care această Vitamină extrem de versatilă din Complexul B le are de oferit. 

Poți alege acum produsul dorit pe bază de Biotină din oferta noastră. Biotina capsule din gama Novadiet conține 500 mg de biotină per doza zilnică, adică idealul pentru a-ți menține organismul sănătos și pielea, unghiile, dar mai ales părul, strălucitoare. 

Ajută la stimularea creșterii și regenerării părului, precum și la protejarea pielii și a unghiilor – Fabricat în Spania

100% VEGAN

Prețul inițial a fost: 74,00 lei.Prețul curent este: 33,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 1,10 lei per zi de tratament!

Supliment special creat pentru a oferii părului tău toate vitaminele, mineralele și aminoacizii necesari – Fabricat în Spania

Prețul inițial a fost: 96,90 lei.Prețul curent este: 52,43 lei. TVA inclus

Mai puțin de 1,75 lei per zi de tratament!

Referințe

https://www.healthline.com/health/biotin-hair-growth

https://www.vogue.in/beauty/content/biotin-supplements-for-glowing-skin-strong-nails-healthy-hair-benefits-precautions

https://www.healthline.com/nutrition/vitamins-for-nails

https://www.webmd.com/diet/health-benefits-biotin#1

https://parenting.firstcry.com/articles/biotin-in-pregnancy-is-it-safe/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16677798/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *