Ofertă de Primăvară! 20% Extra Reducere la TOATE PRODUSELE, stoc limitat! Folosește codul 20SPRING Vezi Produse

Cum scapi de Riduri? Tipuri, cauze și metode de combatere a ridurilor faciale

Ridurile sunt o parte naturală a procesului de îmbătrânire. Odată cu trecerea timpului, pielea devine mai subțire, mai uscată și mai puțin elastică. Astfel, apar la suprafață semnele pe care majoritatea dintre noi dorim să le amânăm sau să le ascundem.

Expresiile faciale de zi cu zi, precum zâmbetul, încruntarea sau mijirea ochilor, duc la dezvoltarea liniilor fine, a cutelor și a ridurilor, care se adâncesc odată cu înaintarea în vârstă.

Cuprins:

Ce factori determină apariția ridurilor?

Ridurile afectează în mod diferit persoanele, în funcție de nuanțele pielii, din cauza diferențelor structurale și funcționale ale acesteia. Pielea mai închisă la culoare conține mai multă melanină, care protejează în fața multe efecte nocive ale radiațiilor UV, despre care vom discuta în rândurile de mai jos.

Dermul compact este mai gros în pielea oamenilor de culoare sau a asiaticilor, în timp ce caucazienii sunt printre cei mai expuși apariției preoce a ridurilor faciale.

Există o serie de factori care influențează dezvoltarea ridurilor, iar cei mai importanți dintre aceștia sunt:

  • expunerea la soare
  • fumatul
  • deshidratarea
  • unele medicamente
  • un cumul de factori genetici și de mediu

Expunerea la lumina ultravioletă (UV) pe plajă, la solar, prin practicarea sporturilor în aer liber sau prin grădinărit, crește semnificativ riscul apariției ridurilor. În cazul în care vă desfășurați activitatea în aer liber, trebuie să știți că purtarea hainelor care acoperă pielea, cum ar fi pălăriile și mânecile lungi, vă pot fi de mare ajutor în întârzierea dezvoltării ridurilor.

Radiațiile ultraviolete descompun fibrele de colagen și elastină din piele. Aceste fibre formează țesutul conjunctiv care susține pielea. Pe măsură ce acest strat se descompune, pielea devine mai subțire și mai puțin flexibilă, ceea ce face loc apariției mai multor tipuri de riduri.

Despre fumatul regulat se știe că aduce multiple deservicii stării de sănătate. Acesta accelerează procesul de îmbătrânire a pielii, prin reducerea alimentării cu sânge a acesteia. În aceeași categorie intră și consumul frecvent de alcool, care deshidratează pielea, iar pielea uscată este foarte probabil să dezvolte riduri.

Există cinci tipuri distincte de riduri; fiecare dintre acestea are o cauză diferită și, prin urmare, o abordare diferită în ceea ce privește combaterea. În continuare, vom trece în revistă cele cinci tipuri de riduri și vom căuta cele mai eficiente soluții pentru a le anihila. 

Ridurile de expresie

Cunoscute și sub denumirea mai puțin cunoscută de linii dinamice, ridurile de expresie sunt cauzate de pierderea elasticității pielii și dar și de repetarea acelorași expresii, în fond, o consecință a vieții care ne pune zi de zi în fața anumitor reacții dintre cele mai commune.

Fiecare dintre noi zâmbește sau se încruntă. Sunt manifestări instinctive pe care nu le putem controla sau contabiliza. Spre deosebire de alte părți ale corpului, mușchii faciali sunt atașați direct de țesutul pielii. Așa că, odată cu fiecare expresie facială, cum ar fi un zâmbet sau o încruntare, mușchiul de sub piele se extinde și se contractă. Aceste mișcări tind să provoace cute temporare ale pielii, care dispar sub acțiunea colagenului și a elastinei; cu toate acestea, ele pot deveni permanente și chiar adânci în timp, odată cu scăderea rezervelor de colagen din organism.

 Ridurile de expresie sunt și printre cele mai greu de gestionat în ceea ce privește prevenirea. Totuși, aspectul acestora poate fi minimizat cu ajutorul neurotoxinelor injectabile precum botox. 

Ridurile uscate apar în lipsa hidratării, cel mai adesea pe frunte

Deși majoritatea văd pielea grasă ca pe un cusur, acel ulei are un scop real: de a menține pielea suplă și lubrifiată; cu toate acestea, pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră începe să producă din ce în ce mai puțin ulei. Glandele epidermice responsabile de producerea acestuia încep să se micșoreze și, odată ce acest strat protector de ulei se diminuează, pielea începe să se usuce uscată și să prezinte ridată. 

Aceste riduri rezultate sunt cunoscute sub numele de riduri uscate și se găsesc cel mai adesea pe frunte sau pe decolteu. Cea mai bună modalitate de a scăpa de ridurile uscate este adăugarea de produse și tratamente care susțin umiditatea pielii în rutina de îngrijire. Produsele care conțin acid hialuronic și tratamentele faciale care oferă o hidratare intensă pot contribui în mare măsură la restabilirea umidității pielii. 

Supliment cu 10 Ingrediente Active dedicat femeilor aflate în apropierea menopauzei – Fabricat în Spania

120,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 4,00 lei per zi de tratament!

Stoc epuizat

Supliment revoluționar dedicat femeilor care acționează ca adjuvant pentru frumusețe, precum și în procesele de slăbire – Fabricat în Spania

92,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 3,06 lei per zi de tratament!

Riduri elastice sau ridurile de pe gât

Cauzate în principal de pierderea elasticității din cauza daunelor provocate de radiațiile solare, ridurile elastice se caracterizează prin linii profunde acolo unde pielea se încrețește în mod natural: cel mai des pe gât, dar și deasupra buzei superioare și la nivelul obrajilor. Pentru a combate ridurile elastice, probabil cea mai bună opțiune e să încorporați peelingurile exfoliante în rutina de îngrijire a pielii.

Linii de compresie sau riduri induse

Comparativ cu alte tipuri, ridurile de compresie provin dintr-o sursă mai curând fizica; cel mai adesea, acestea se formează ca urmare a compresiei asupra pielii. Cel mai clar exemplu de riduri de compresie este să dormi pe o parte în timpul nopții și să te trezești cu riduri pe piele.

 Acestea vor dispărea, iar pielea se va netezi în timpul zilei, dar pot deveni permanente fără o schimbare pe termen lung a obiceiurilor de dormit. Pentru a combate eficient ridurile de compresie, poți utiliza o cremă hidratantă pe timp de noapte și este indicat să iei în considerare schimbarea poziției de somn pe spate. 

Pliuri gravitaționale sau ridurile ochilor

Pliurile gravitaționale sunt pur și simplu rezultatul procesului de îmbătrânire. Pe măsură ce pielea matură își pierde rezervele de colagen, aceasta începe să-și piardă fermitatea și tonusul. Ca urmare, începe să se îndepărteze de mușchiul de dedesubt și pare să se încline și să se plieze; apar cel mai des pe fălci sau pe pleoapa superioară. 

Pliurile gravitaționale sunt astfel influențate în mod direct de îmbătrânire. Aspectul lor poate fi redus cu substanțe injectabile și materiale de umplere care vizează anumite zone ale feței, pentru a ridica pielea lăsată și pentru a adăuga volum.

 

Care este cel mai la îndemână tratament pentru riduri?

Dincolo de clasicele tratamente pentru riduri și intervențiile enunțate mai sus, este important de știut că există o soluție simplă, eficientă și practică în lupta cu ridurile. Așa cum menționam, principalul motiv al apariției acestora este legat de diminuarea rezervelor de colagen, ca o consecință a îmbătrânirii organismului.

Colagenul este responsabil de menținerea fermității și elasicității pielii, fiind totodată promotorul producției de elastină. Alături de acesta, acidul hialuronic are proprietăți hidratante prin care lubrifiază țesuturile pielii. Aceste două ingrediente – colagenul și acidul hialuronic sunt, fără doar și poate, cele mai la îndemână metodă de combatere a ridurilor.

 

Supliment cu 10 Ingrediente Active dedicat femeilor aflate în apropierea menopauzei – Fabricat în Spania

120,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 4,00 lei per zi de tratament!

Stoc epuizat

Supliment revoluționar dedicat femeilor care acționează ca adjuvant pentru frumusețe, precum și în procesele de slăbire – Fabricat în Spania

92,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 3,06 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *