Cum să-ți crești flexibilitatea

De ce avem nevoie de flexibilitate? Pentru că datorită flexibilităţii ne putem mișca articulaţiile și mușchii corpului fără dureri.  

Dacă e să ne gândim cu ce mai poate fi asociată flexibilitatea, ne putem gândi la confort. Este de fapt ușurinţa cu care putem să ne deplasăm.

Cuprins:

Importanţa flexibilităţii

Dacă ai avut un moment când te-ai trezit cu dureri, atunci o să-ţi fie mai ușor să înţelegi importanţa flexibilităţii.

De fapt, dacă nu avem flexibilitate atunci când ne mișcăm există discomfort sau durere. Nimeni nu vrea să simtă așa ceva.

Lipsa flexibilităţii ne poate afecta chiar și în cazul sportului, unde este esenţială întinderea și mișcarea. Dacă nu avem flexibilitate bună nu vom putea să facem exerciţii la nivel optim și ne riscăm să ne accidentăm.

Recomandari pentru articilatii

Superpachet pentru reducerea durerilor articulare și creșterea mobilității

305,10 lei TVA inclus

Mai puțin de 10,16 lei per zi de tratament!

Stoc epuizat

Supliment cu 5 Ingrediente Active, special creat pentru protejarea sistemului osos si susținerea mobilității corpului. – Fabricat în Spania

98,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 3,26 lei per zi de tratament!

Stoc epuizat
186,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 6,19 lei per zi de tratament!

Ce beneficii are flexibilitatea?

Beneficiile pe care le are flexibilitatea sunt numeroase și diverse.

După cum am menţionat mai sus, dacă nu suntem destul de flexibili ne putem accidenta. Astfel, flexibilitatea ne poate reduce riscul de la accidente și ne poate îmbunătăţi performanţele.

Dacă avem o flexibilitate mai mare aceasta ne poate ajuta la corectarea dezechilibrelor musculare, îmbunătăţirea posturii și extinderea variantelor de mișcare a articulaţiilor.

S-a făcut un studiu în 2020 care a ajuns la concluzia că dacă facem regulat întinderi, acest lucru aduce beneficii sănătăţii inimii.

Alt studiu din același a descoperit că persoanele care suferă de hiprrtensiune arterială, dar care au făcut timp de 30 de minute pe săptămână cinci întinderi, au reușit să-și scadă tensiunea arterială. S-a dovedit a fi chiar mai eficient decât mersul pe jos pentru aceeași perioadă de timp.

Odată cu înaintarea în vârstă, rolul flexibilitaţii este chiar mai mare.

S-a realizat un studiu în anul 2012 care a ajuns la concluzia că dacă se realizează antrenament pentru flexibilitate, acesta poate mări gama de mișcare la adulţii care au o vârstă mai înaintată. Este redus astfel riscul de cădere.

Acum că am înţeles de ce flexkbilitatea este importantă, ar trebui să cunoaștem și câteva modalităţi pentru a ne asigura că vom fi flexibili cât mai mult timp.

Acordă mai multă atenţie părţilor neflexibile

Este extrem de important să cunoaștem unde trebuie să lucrăm msi mult, chiar dacă pentru tot corpul este importantă flexibilitatea.

Suntem de cele mai multe ori pe fugă și rareori mai avem timp să stăm și să analizăm astfel de lucruri. Totuși, este important să ne facem puţin timp și pentru asta, cât mai devreme pentru a preveni cât mai multe complicaţii.

În cazul celor mai mulţi dintre noi, gâtul și umerii sunt părţi care sunt de cele mai multe ori încordate. Acestea necesită astfel o îngrijire suplimentară.

Menţine o postură corectă

Se susţine că una dintre cele mai eficiente modalităţi de îmbunătăţire a posturii este să acordăm atenţie posturii acesteia.

Atunci când capul se află în faţa corpului, iar umerii noștrii se îndoaie înainte (mesaje text, condus) mușchii se află într-o poziţie care nu este naturală și se creează tensiune.

Astfel este necesar ca poziţia noastră să fie una dreaptă. Mai exact, urechiile trebuie să fie deasupra umerilor, iar umerii deasupra șoldurilor. Puterea are un rol esenţial în flexibilitate.

Ce putem face pentru a ne mări flexibilitatea constă în exerciţii precum yoga, dans, pilates etc.

Întinde-te pe podea

Un exerciţiu care ne ajută cu flexibilitatea este să stăm întinși pe podea. Astfel ne putem întinde glezneme, genunchii, spatele.

E nevoie să facem anumite mișcari pentru a ne întinde într-adevar. Există numeroase moduri în care putem face asta.

O recomandare este să ne încrucișam picioarele, să le îndreptăm și să deschidem genunchii sub formă de fluture.

Copiii stau mereu în poziţii haioase, cine s-ar fi gândit că ne pot ajuta cu sănătatea.

Pentru a avea rezultate, durata revomandată este de 15 minute. În acest timp putem alege să stăm într-o poziţie confortabilă pentru noi care ne ajută să avem parte de o întindere eficientă.

Putem face o varietate de activităţi atunci când suntem pe covorașul de yoga pentru a trece timpul. Putem asculta muzică sau să ne uităm la televizor.

Introdu întinderile în antrenament

Dacă suntem persoane care fac exerciţii fizice regulat, cel mai simplu mod de a ne crește flexibilitatea este să facem întinderi înainte de începerea antrenamentului.

Ne mărim astfel performanţele, scadem riscul de accidentare și promovăm o flexibilitate viitoare mai bună.

Mișcarile mici pot crea schimbări mari. Chiar și un curs de yoga săptămânal poate avea un impact major asupra flexibilităţii noastre viitoare.

Profită de fiecare oportunitate

Poate nu suntem persoane care fac prea des exerciţii fizice și ne e greu să începem dintr-o dată să mergem la sală. Sau poate mergem, dar nu chiar mereu.

Putem totuși prin obiceiuri mici să ne îmbunătăţim flexibilitatea. Chiar și întinderile mici atunci când suntem pe scaunul de la birou sau în alte locuri ne pot ajuta mult. Nu trebuie să dedicăm neaparat un loc special pentru asta.

Ar fi bine să introducem o rutină de întinderi de dimineaţă, precum și să ne asigurăm că schimbăm frecvent poziţiile pe parcursul zilei.

O modalitate bună pentru mărirea flexibilităţii este să alegem mersul pe jos. Pașii mari sunt mai eficienţi pentru a ne mări flexibilitatea, dar și pentru a ajunge mai repede la destinaţie.

Concluzie și recomandări

Flexibilitatea este extrem de importantă. De aceea, este necesar să ne asigurăm că facem tot ce ne stă în putinţă pentru a avea grijă de ea.

Dacă ajungem la o vârstă mai înaintată ne va fi mai dificil să facem pașii necesari pentru recuperare. Așadar, cu cât acţionăm mai devreme, cu atât va fi mai bine.

Pentru îmbunătăţirea flexibilităţii recomandăm Colamag membrana care ne poate ajuta cu flexibilitatea, mobilitatea și tot ce ţine de sănătatea organismului. Aduce un plus de energie și numeroși nutrienţi pentru corpul nostru. Mărește-ţi confortul pentru atunci când trebuie să faci efort.

Superpachet pentru reducerea durerilor articulare și creșterea mobilității

305,10 lei TVA inclus

Mai puțin de 10,16 lei per zi de tratament!

Stoc epuizat

Supliment cu 5 Ingrediente Active, special creat pentru protejarea sistemului osos si susținerea mobilității corpului. – Fabricat în Spania

98,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 3,26 lei per zi de tratament!

Stoc epuizat
186,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 6,19 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *