Ofertă de Primăvară! 10% Extra Reducere la TOATE PRODUSELE, stoc limitat! Folosește codul 10PROMO Vezi Produse

Lăptișor de matcă – proprietățile și beneficiile remarcabile ale acestui superaliment

Cunoscut în ultima perioadă și sub denumirea de Royal Jelly, Lăptișorul de Matcă este hrana exclusivă a albinei regină, fiind în același timp cel mai calitativ produs apicol și totodată cel mai bogat în nutrienți. Este folosit de secole datorită beneficiilor sale oferite sănătății.

Cuprins:

De-a lungul anilor, cercetătorii au identificat un ingredient activ natural care pare a fi responsabil pentru majoritatea proprietăților Lăptișorului de matcă. Acesta este 10-HDA sau acidul 10-hidroxi-2-decenoic, fiind singurul nutrient care îl conține în mod natural

În zilele noastre, Lăptișorul de matcă este un ingredient folosit în industria alimentară, cosmetică și nutraceutică. Să aruncăm o privire asupra utilizărilor tradiționale, a compoziției, proprietăților și beneficiilor unuia dintre cele mai complexe superalimente.

Supliment pentru copii sub formă de fiole buvabile, bazat pe o formulă complexă – Fabricat în Spania

Prețul inițial a fost: 147,00 lei.Prețul curent este: 72,75 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,42 lei per zi de tratament!

Benefic asupra organismului, îmbunătățind pofta de mâncare, nivelul de energie și, implicit, pofta de viață – Fabricat în Spania

Prețul inițial a fost: 141,00 lei.Prețul curent este: 83,25 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,77 lei per zi de tratament!

Suplimente Alimentare Nutritive Pentru Energie

Jal 5 – Energizant Natural – Supliment Cu Laptisor De Matca

Conține Lăptișor de Matcă, unul dintre cei mai puternici energizanți naturali – Fabricat în Spania

Prețul inițial a fost: 147,00 lei.Prețul curent este: 87,75 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,92 lei per zi de tratament!

Ce conține Lăptișorul de matcă?

Lăptișorul de matcă are, așa cum remarcam, o compoziție complexă care reunește mai multe componente. Este format din apă, aproximativ 11% carbohidrați, 13% proteine, 5% grăsimi și numeroase minerale, oligoelemente și vitamine, în principal din complexul B. Lăptișorul de matcă conține și aminoacizi precum acidul aspartic și acidul glutamic, dar și numeroase enzime.

Este folosit în general ca tratament intern, dar nu de puține ori observăm că este integrat și în formulele de produse cosmetice pentru utilizare externă.

Administrarea Lăptișorului de matcă: cum se folosește?

Pentru a beneficia din plin de proprietățile Lăptișorului de matcă, se recomandă efectuarea a două cure de administrare pe parcursul anului, ideal toamna și înainte de începutul primăverii. Cu toate acestea, se poate efectua un tratament cu Lăptișor de matcă în diferite moduri, inclusiv prin administrarea fără pauză, întrucât acesta nu prezintă efecte secundare. În privința unor eventuale, precauții vom discuta și asta mai jos.

Lăptișor de matcă – beneficii

Este disponibil sub diverse forme și în diverse stări. Brut, conservat în borcane sau inclus în suplimente alimentare sub formă de lăptișor de matcă fiole, care sunt și cele mai eficiente datorită ratei superioare de absorbție. Datorită numeroaselor studii efectuate asupra sa, Lăptișorul de matcă este astăzi asociat cu o mulțime de beneficii oferite sănătății organismului. 

Un energizant natural

Este recunoscut ca fiind un energizant natural eficient in perioadele de oboseală severă, convalescență sau stress intens.

De asemenea, este folosit în mod obișnuit pentru stimularea apărării organismului și prevenirea infecțiilor, cu predilecție a celor de natură virală, în special odată cu debutul iernii sau la tranziția dintre anotimpuri. Mai mult, o serie de cercetări au evidențiat puterea antioxidantă și potențialul anti-îmbătrânire al acestui superaliment.

Lăptișorul de matcă  conține numeroase elemente nutritive precum vitamine, oligoelemente si minerale cu beneficii multiple pentru organism. Dintre aceste beneficii se remarcă:

  • Contribuția la întreținerea parului, a unghiilor (prin aportul natural de zinc) și a pielii (prin aportul de zinc și vitaminele B2, B3)
  • Menținerea unui metabolism energetic normal, reducând oboseala și menținând vitalitatea și nivelul de energie (vitamine B2, B3, B5, B6, cupru)
  • Funcționarea normală a sistemului nervos (vitamina B1, B2, B3, B6 și cupru)
  • Protejarea celulelor împotriva radicalilor liberi (efectul antioxidant al vitaminei B2)
  • Contribuția la funcționarea normală a sistemului imunitar, în special datorită vitaminei B6 și zincului.

Bogat în nutrienți de cea mai bună calitate, Lăptișorul de matcă administrat ca supliment alimentar acționează pentru a susține organismul în fața provocărilor interne și externe.

Combinația de nutrienți conținuți în mod natural ajută la stimularea energiei și a vitalității, contribuind în același timp la funcționarea normală a sistemului de apărare a organismului. Acestea sunt și motivele pentru care albina regină, cea căreia îi este destinat Lăptișorul de matcă în cadrul stupului, are parte de o viață sănătoasă și longevivă.

Îmbunătățește memoria și somnul

Lăptișorul de matcă conține și acetilcolină, un neurotransmițător regăsit în sistemul nervos autonom și în sistemul nervos central, unde acționează ca un neuromodulator, îmbunătățind memoria, acuitatea mentală și funcțiile cognitive generale. Întreruperea producției de acetilcolină este legată de pierderea memoriei, probleme de somn, anxietate și alte afecțiuni neurologice degenerative, cum ar fi boala Alzheimer. Studii recente de specialitate au probat faptul că doze zilnice de 300 mg de lăptișor de matcă redau o îmbunătățire semnificativă a numărului de celule roșii din sânge, a toleranței la glucoză și a capacității mentale.

Utilizări tradiționale ale Lăptișorului de matcă

Lăptișorul de matcă este o substanță sidefată de culoare galben deschis. Este de altfel un ingredient foarte apreciat încă din Antichitate, fiind folosit de către conducătorii acelei epoci din zona mediteraneană pentru creșterea speranței de viață, precum și pentru menținerea vigorii sexuale.

În Asia, Lăptișorul de matcă este recomandat de secole ca tonic general și remediu pentru mai multe boli. În Europa de Est, este clasificat ca adaptogen. Substanțele adaptogene sunt folosite pentru a crește abilitățile organismului de a face față diferitelor scale de stres.

Precauții

Deși nu prezintă efecte secundare, Lăptișorul de matcă nu este recomandat persoanelor alergice la produsele stupului, la înțepături de albine sau persoanelor cu astm. Pentru a preveni riscul de alergie, te sfătuim să începi administrarea cu doze mici pe care să le crești progresiv în funcție de gradul de toleranță. La primul semn de alergie, este indicată oprirea imediată a tratamentului și consultul medicului pentru a evita orice risc.

Dozele recomandate

Administrarea Lăptișorului de matcă este destul de simplă și poate varia în funcție de natura produsului ales. Cu toate acestea, recomandările propun doze zilnice care variază între 500 mg, ajungând până la 1000 mg și existând posibilitatea creșterii acestora până la 3500 mg, chiar 4000 mg, în funcție de necesități.

Poate fi consumat separat sau combinat cu alte produse ale stupului, cum ar fi mierea de albine, polenul sau propolisul.

În mod ideal, Lăptișorul de matcă ar trebui să fie administrat dimineața, înainte de micul dejun, pentru ca corpul să poată beneficia de vitalitate și energie pe tot parcursul zilei. Dacă alegi să folosești Laptisor de matcă fiole, acestea pot fi consumate direct sau diluate în suc de fructe.

Lăptișor de matcă liofilizat cu cel mai ridicat grad de puritate

Suplimentele nutritive de calitate care conțin Lăptișor de matcă sunt supuse întotdeauna unui proces de liofilizare. Acesta este supranumit și metoda de deshidratare la rece sau, la nivel internațional, freeze-drying. Presupune congelarea Lăptișorului de Matcă brut și deshidratarea sa prin utilizarea metodei de evaporare. Astfel, se ajunge la o soluție ingenioasă de a-i menține proprietățile intacte și de a-i asigura un nivel ridicat de puritate.

Supliment pentru copii sub formă de fiole buvabile, bazat pe o formulă complexă – Fabricat în Spania

Prețul inițial a fost: 147,00 lei.Prețul curent este: 72,75 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,42 lei per zi de tratament!

Benefic asupra organismului, îmbunătățind pofta de mâncare, nivelul de energie și, implicit, pofta de viață – Fabricat în Spania

Prețul inițial a fost: 141,00 lei.Prețul curent este: 83,25 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,77 lei per zi de tratament!

Suplimente Alimentare Nutritive Pentru Energie

Jal 5 – Energizant Natural – Supliment Cu Laptisor De Matca

Conține Lăptișor de Matcă, unul dintre cei mai puternici energizanți naturali – Fabricat în Spania

Prețul inițial a fost: 147,00 lei.Prețul curent este: 87,75 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,92 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *