Tratament naturist pentru memorie și concentrare

Toți avem momente când mai uităm câte ceva. Mai ales dacă trecem printr-o perioadă mai agitată.

Chiar dacă să uiți uneori este normal, uneori putem avea probleme de memorie și concentrare din cauza obiceiurilor noastre. Să nu avem o memorie bună poate să fie frustrant.

Chiar dacă genetica are un rol în pierderea memoriei, mai ales în cazul în care este vorba despre afecțiuni neurologice grave precum Alzheimer.

Cuprins:

Obiceiuri benefice de îmbunătățire a memoriei și concentrării

Totuși, stilul nostru de viață și dieta s-a demonstrat de numeroase studii că au un impact major asupra memoriei. Sunt mai multe modalități prin care ne putem îmbunătăți memoria și concentrarea. Citește mai departe pentru a afla care sunt. 

Susține sistemul nervos, memoria, concentrarea și stimulează metabolismul energiei – Fabricat în Spania

110,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 3,66 lei per zi de tratament!

210,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 6,99 lei per zi de tratament!

300,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 9,99 lei per zi de tratament!

Evită cât poți zahărul adăugat

În cazul persoanelor care consumau cantități majore de zahăr adăugat, acest consum a fost legat de o multitudine de probleme de sănătate și boli cronice. Printre care și declinul cognitiv.

Sunt cercetări care susțin că dacă avem o dietă cu prea mult zahăr aceasta poate să cauzeze memoria slabă, reducerea volumului creierului, mai ales în zona creierului ce se ocupă cu stocarea memoriei pe termen scurt.

Un studiu care a fost efectuate pe un număr mai mare de 4.000 de persoane a ajuns la concluzia că persoanele care consumă mai multe băuturi zaharoase au avut volume totale ale creierului mai mici, precum și o memorie mai slabă comparând cu persoanele care consumau o cantitate mai mică de zahăr.

Nu doar că reducerea zahărului ne ajută să avem o memorie și concentrare mai bună, dar ajută de asemenea sănătatea generală.

La fel ca și corpul, creierul are nevoie de antrenament

O modalitate distractivă și care s-a dovedit eficientă în stimularea memoriei este exersarea abilităților cognitive prin jocuri.

Jocurile de reamintire a cuvintelor, cuvintele încrucișate, precum și aplicațiile mobile care sunt dedicate antrenării memoriei sunt modalități eficiente în ceea ce privește antrenarea memoriei.

A fost un studiu la care au participat 42 de adulți care aveau o formă ușoară de deficiență cognitivă. Aceștia au constatat o îmbunătățire de memorie și concentrare după ce au folosit o aplicație de antrenarea a memoriei și a concentrației timp de opt ore timp de patru săptămâni. Testele de memorie au avut rezultate mai bune.

S-a demonstrat totodată că aceste jocuri de memorie ajută la prevenirea demenției în cazul persoanelor care sunt mai în vârstă.

Consumul de carbohidrați rafinați îți pot afecta memoria și concentrarea

Dacă se consumă cantități mari de carbohidrați rafinați, precum pâinea albă, orezul alb și cereale poate să fie un obicei dăunător pentru memoria noastră.

Motivul constă în faptul că alimentele de acest tip au un indice glicemic ridicat, iar asta înseamnă că organismul digeră rapid acest fel de carbohidrați, iar asta duce la o creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge.

Au fost studii care au demonstrat că dietele care sunt bogate în carbohidrați rafinați au fost asociate cu declinul cognitiv, demența și reducerea funcției cognitive.

Un studiu la care au participat 317 copii a ajuns la descoperirea că cei care au consumat mai mulți carbohidrați procesați, precum tăițeii, mâncarea de tip fast-food și orez alb, au avut o memorie pe termen scurt mai slabă și o capacitate cognitivă redusă.

Altul susține că adulții care consumă zilnic cereale drept mic dejun au o funcție cognitivă redusă în comapație cu cei care nu au consumat atât de frecvent. 

Sunt câteva modalități prin care putem să ne îmbunătățim memoria și concentrarea, iar o astfel de metodă este dieta. Așadar, mai jos câteva exemple de alimente care pot să-ți ajute abilitatea cognitivă.

Alimente bune pentru sănătatea creierului

Sunt câteva modalități prin care putem să ne îmbunătățim memoria și concentrarea, iar o astfel de metodă este dieta. Așadar, mai jos câteva exemple de alimente care pot să-ți ajute abilitatea cognitivă.

Peștele

Sunt numeroși experți care susțin că peștele gras, precum somonul, heringul, sardinele și macronul este eficient în reducerea apariției Alzheimer-ului. Acest lucru poate să se datoreze faptului că peștele gras este bogat în acizi grași esențiali precum omega-3, importanți pentru sănătatea creierului.

Ceaiul

Ceaiul verde sau ceaiul negru poate să ajute la îmbunătățirea memoriei și a concentrării, precum și la prevenirea bolii Alzheimer. Motivul este că reduce producția unei substanțe chimice din creier care se consideră că este implicată în dezvoltarea bolii.

Ajută de asemenea și consumul unei cantități moderate de vin roșu la protejarea creierului împotriva demenției. Totuși, trebuie să ținem cont de faptul că un consum excesiv de alcool are efecte opuse.

Curry

Acesta este un condiement care este folosit mult în mâncarea indiană. A fost asociat cu încetinirea apariției demenției datorită unei substanțe active pe care o are în componența sa numit curcumină.

Datorită faptului că nucile conțin proteine și acizi grași aceasta s-au demonstrat a fi utile în îmbunătățirea memoriei și a concentrației. Semințele de chia și cele de in au de asemenea un conținut bogat de omega 3.

Semințele și nucile conțin totodată și vitamina E, care spun experții că poate avea un rol la menținerea sănătății creierului odată cu înaintarea în vârstă. Alimente care mai conțin vitamina E sunt semințele de floarea soarelui, avocado și legumele cu frunze verzi.

Ouăle

Gălbenușurile de ou sunt legate de performanța mentală datorită faptul că au în componența lor o substanță care se numește luteină. Acesta poate fi găsită în mod natural în creier și este considerat că un nivel mai mare de luteină duce la o procesare mai eficientă a informațiilor.

Fructele de pădure

Fructele de pădure precum zmeura, murele, afinele, cireșele și coacăzele negre ajută sănătatea generală datorită faptului că sunt bogate în antioxidanți. Consumul de afine a fost asociat la persoanele în vârstă cu îmbunătățirea memoriei.

Sfecla roșie

Leguma aceasta conține substanțe care se numesc nitrați și care se consideră utile în ceea ce privește dilatarea vaselor de sânge. Vasele de sânge care sunt dilatate pot să ducă la creșterea fluxului sanguin către creier, ceea ce poate să ne facă memoria mai clară pentru o perioadă mai lungă.

Concluzie și recomandări

Concentrarea și memoria noastră poate fi genetică, dar poate fi influențată și de mulți factori care duc la declinerea sa. De aceea, este important să știm care sunt alimentele pe care ar trebui să le consumăm pentru a promova o memorie îmbunătățită, precum și alimentele pe care trebuie să le evităm cât de mult putem.

Altă modaliate prin care putem să ne hrănim corpul cu nutrienții care sunt benefici pentru îmbunătățirea abilităților cognitive este să luăm suplimente. Astfel, recomandăm Intelecta, care este special conceput pentru a îmbunătăți memoria și concentrarea. Stimulează de asemenea metabolismul energie și susține sistemul nervos.

Efectele obiceiurilor noastre se vor vedea în timp, indiferent dacă sunt cele bune sau cele rele.

Ai grijă de memoria și concentrarea ta cu Intelecta.

Susține sistemul nervos, memoria, concentrarea și stimulează metabolismul energiei – Fabricat în Spania

110,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 3,66 lei per zi de tratament!

210,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 6,99 lei per zi de tratament!

300,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 9,99 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *