Tipuri de paraziţi intestinali

Parazitul este un organism care se hrănește cu un alt organism. Câteva exemple de paraziţi sunt: râmele, păduchii și puricii. Aceștia nu pot trăi singuri.

Există un risc mai mare de infectare în zonele rurale care sunt în curs de dezvoltare. Motivul este că apa și alimentele pot fi condaminate, existând un risc mai mare în cazul zonelor cu o salubritate slabă.

Cuprins:

Tipuri de paraziţi intestinali

Sunt mai multe tipuri de paraziţi care se pot afla în intestinul nostru și care pot provoca infecţii.

Cei mai întâlniţi sunt totuși viermișorii plaţi și rotunzi. Aceștia au habitate diferite și uneori nu pot fi văzuţi cu ochiul liber. Alte tipuri sunt:

Sirop pentru eliminarea paraziților din intestin

Tenii

Acesta este un tip de viermi plaţi. Cauzele apariţiei acestora pot fi apa condaminată sau carnea gătită insuficient.

Teniile își încorporează capul în peretele intestinal. Unele tipuri de astfel de viermi pot să producă ouă care la maturitate pot să se deplaseze în alte părţi ale corpului.

Care este aspectul teniilor? Aspectul acestora a fost asociat cu niște panglici lungi albe. Mai predispuse la aceștia sunt animalele.

Casa lor este fie în ţesuturi, în intestine sau sânge. Diversitatea lor este mare.

Anchilostoma

Un alt tip de viermi este anchilostoma. Aceștia sunt viermi rotunzi și pot fi transferaţi prin sol condaminat sau fecale. Cea mai comună modalitate prin care poate fi infectat cineva cu astfel de viermi este mergând desculţ pe solul care are larve de anchilostoma. Acestea pot să pătrundă în piele.

Ei trăiesc în intestinul subţire și se atașează de peretele intestinal. Dimensiunea lor nu este una mare.

Oxiuri

O altă denumire după care ar putea fi găsiţi este cea de viermi rotunzi. Aceștia au o dimensiune redusă și sunt consideraţi inofensivi. La maturitate, astfel de vierme are ca gazdă rectul și colonul. De obicei femelele depun ouă în jurul anusului pe timp de noapte.

Ouăle pot să supravieţuiască pe îmbrăcăminte, lenjerie și altele cu care intră în contact.

Infecţiile apar atunci când oamenii ating ouăle și ajung să le pună în gură. Deoarece dimensiunea lor este modică, nu ar avea cum să se observe când se întâmplă acest lucru. Ele pot fi inspirate chiar și atunci când luăm o simplă gură de aer.

Frecvenţa de infectare cu oxiuri este mai crescută în cazul copiilor. Sunt transmise de obicei între copii în cadrul instituţiilor de îngrijire.

Gravitatea lor nu este una mare, de fapt, aceștia sunt chiar ușor de tratat. Au existat totuși unele excepţii în care au fost găsite persoane cu oxiuri în apendicele lor.

S-a făcut o analiză a literaturii din anul 2019 și s-a ajuns la conxluzia că oxiurii sunt o cauză rar întâlnită care duce la apendicita acută. A mai fost făcut in raport de caz în 2011, dar și în acest caz rar au fost găsiţi astfel de viermișori în ţesutul apendicelor. De asemenea, cercetătorii spun că rar apendicita acută este o urmare a acestor viermișori.

Trichinella

Acest tip de viermișor este transmis între animale. Modalitatea cel mai des întâlnită de infectare este consumul de carne care nu a fost gătită suficient.

Maturizarea acestora are loc în intestin. După reproducere, pot pătrunde în mușchi, dar și în alte ţesuturi înafarăde intestiinte.

Atunci când sunt infectaţi, unii oameni nu prezintă deloc simptome, în timp ce alţii au parte de câteva simptome ușoare. Printre acestea se găsesc:

  • Pierderea poftei de mâncarde
  • Greaţa
  • Pierderea în greutate
  • Diaree
  • Durere abdominală

Oxiurii au ca simptome mâncărimi anale, anchilostoma erupţie cutantă însoţită de mâncărime, dar și:

  • Oboseală
  • Durere de cap
  • Sensibilitate
  • Conjuctivită (ochi roșii)
  • Fotosensibilitate

Acum că știm ce fel de paraziţi putem avea, cum ne afectează sănătatea este timpul să vorbim despre cum putem scăpa de ei.

Sunt câteva modalităţi prin care putem să prevenim infecţia cu paraziţi.

Este important să avem o igienă cât mai corespunzătoare și să nu avem contact cu persoane infectate său să ne aflăm în zone infectate.

Un alt factor este dieta. Nutriţioniștii susţin că acidul din stomat poate fi util în protejarea împotriva paraziţilor din alimente. Ei susţin că ajută dacă:

  • Evităm cafeaua
  • Zahărul
  • Alcoolul
  • Cerealele rafinate

De asemenea, se recomandă și introducerea unor mâncăruri în dieta noastră. Ajută dacă includem în mesele noastre usturoiul, cartofii dulci, morcovii și dovlăceii.

Acestea au o cantitate mare de beta-caroten, care este transformat în vitamina A. Aceasta din urmă ajută corpul să se protejeze împotriva anumitor paraziţi.

Ajutăm de asemenea dacă avem cât mai multe bacterii bune în corp și cărora le putem ajuta reconstituirea consumând alimente bogate în probiotice, precum iaurtul.

Alimentele bogate în vitamina B și C sunt de asemenea utile în acest context.

Se recomandă de asemenea pe lângă suplimentele naturiste să se urmeze o dietă pentru detoxifierea intestinală, bogată în fibre.

Concluzie și recomandări

Infectarea cu paraziţi intestinali poate să provoace mult discomfort. De fapt, contează cu ce fel de parazit ne-am infectat, deoarece simptomele pot fi diferite.

În general se recomandă o igienizare corespunzătoare și să avem grijă cu ce oameni, locuri și lucruri intrăm în contact pentru a nu fi condaminate.

Putem de asemenea să ne schimbăm dieta, pentru ca aceasta să fie mai bogată în alimente care duc la formarea bacteriilor bune. Probioticele ajută în acest sens.

Noi recomandăm Parastil Plus, care te poate ajuta să scapi de discomfortul provocat și să te simţi bine din nou.

Acesta stimulează înlăturarea paraziţilor din intestin, ușurează digestia, crește pofta de mâncare și consolidează imunitatea organismului.

Tot ceea ce mai trebuie să faci acum e să-l încerci.

Elimina parazitii din intestin cu Parastil Plus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cupoane