Ofertă de Primăvară! 20% Extra Reducere la TOATE PRODUSELE, stoc limitat! Folosește codul 20SPRING Vezi Produse

Flora intestinală distrusă – cauze şi refacere

Dintre cele aproximativ 40 de trilioane de bacterii care se găsesc în corpul nostru, majoritatea sunt în intestin.

Cuprins:

Ce este flora intestinală?

Sănătatea florei intestinale este extrem de importantă, fiind indespensabilă vieţii. Flora intestinală ajută la digestie, fiind stratul de bacterii bune care se află pe intestin. Contribuie de asemenea la buna funcţionare a sistemului imunitar.

Afecţiunile ei apar ca urmare a problemelor gastrice şi intestinale, dar şi datorită consumului de antibiotice. De fapt, antibioticele nu fac diferenţa între bacteriile bune şi cele rele, ci le distrug pe toate.

Sunt mai multe lucruri care contribuie la sănătatea florei intestinale, dar şi pe care le putem face pentru a o reface.

Stoc epuizat

Supliment revoluționar, special creat pentru protejarea sănătății intestinale și combaterea afecțiunilor colonului – Fabricat în Spania

90,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 3,00 lei per zi de tratament!

Simptomele unei flore intestinale care necesită tratament

Atunci când are loc procesul digestiv, substanţele toxice care sunt create nu sunt procesate optim de către ficat, în lipsa florei intestinale. Astfel, toxinele sunt răspândite în organism, ceea ce provoacă auto-intoxicare.

Câteva simptome care au loc atunci când flora noastră intestinală necesită refacere sunt:

  • Digestie proastă
  • Dureri de burtă
  • Eczeme
  • Dureri de cap
  • Tulburări de memorie
  • Afecţiuni cardiovasculare
  • Depresie
  • Obezitate
  • Balonare
  • Diaree
  • Constipaţie
  • Infecţiile urinare şi urinarea frecventă

Tratament naturist pentru refacerea florei intestinale

Funcţionarea bună a intestinului are loc atunci când este asigurat echilibrul florei intestinale. Flora intestinală este echilibrată atunci când acţionează împreună pobioticele (bacterii bune) şi prebioticele (fibre alimentare).

Probioticele (bateriile bune) ajută la procesele de fermentaţie necesare din colon. Au de asemenea un rol în sănătatea sistemului imunitar. Ne ajută să ne revenim mai rapid atunci când avem anumite probleme de sănătate, precum:

  • Boala Crohn
  • Balonare
  • Diaree
  • Infecţii: candidoze, urinare, infecţii ale gâtului
  • Cancerul de stomac şi de intestin

Prebioticele sunt acele alimente care contribuie la dezvoltarea probioticelor atunci când sunt inginerate. Ajută deoarece astfel de alimente au în componenţa lor zahăruri prebiotice, ce reprezintă sursa de hrană pentru bacteriile bune.

Au de asemenea rolul de curăţare a colonului de microbi şi toxine care provoacă infecţii.

Cum ne putem reface flora intestinală?

Toate bacteriile pe care le avem în intestin au rolul specific în sănătatea organismului şi au nevoie de nutrienţi diferiţi pentru a creşte. Aşadar, cu cât avem o alimentaţie mai diversă cu atât avem mai multe specii de bacterii în organism şi mai multe beneficii de sănătate.

Un organism care are în componenţa s-a un microbiom divers este considerat un organism sănătos.

Consumul de alimente prebiotice

După cum am spus şi mai sus, prebioticele încurajează apariţia mai multor bacterii bune în organism, adică a probioticelor.

Prebioticele sunt alimente care promovează creșterea bacteriilor benefice în intestin. De aceea, pentru a avea mai multe bacterii bune un lucru pe care-l putem face este să consumăm alimente prebiotice.

Astfel de alimente sunt în principal fibre şi carbohidraţi pe care nu le pot digera celulele umane. Fructele, cerealele inegrale sau legumele au prebiotice, dar acestea nu trebuie să fie neaparat luate din alimente, pot fi găsite separat.

Alimente bogate în polifenol

Polifenolii au numeroase beneficii asupra sănătăţii. Sunt compuşi vegetali, care ajută la reducerea inflamaţiilor, a nivelului de colesterol, a stresului oxidativ şi a tensiunii arteriale.

Uneori polifenolii nu pot fi digeraţi de celulele umane, iar mulţi ajung în colon unde bacteriile intestinale se ocupă de digerare. Găsim polifenoli în alimente precum:

  • Ceai verde
  • Vin roşu
  • Brocoli
  • Ceapă
  • Migdale
  • Afine
  • Cacao

Evitarea alimentelor bogate în zahăr

Evitarea alimentelor bogate în zahăr pentru a preveni scăderea bacteriilor bune din intestin. Dacă consumăm multe astfel de alimente este dezechilibrată flora intestinală. Este valabil atât în cazul zahărurile naturale, cât şi în cazul celor artificiale.

De fapt, indulcitorii chiar dacă ajută la scăderea în greutate, cresc nivelul de zahăr din sânge şi este afectat răspunsul la insulină.

Evitarea antibioticelor

Evitarea antibioticelor dacă este posibil. Rolul antibioticelor este important, deoarece ne ajută la combaterea infecţiilor bacteriene. Totuşi, dacă acestea nu sunt prescrise de către medic înseamnă că nu sunt necesare şi mai bine le evitaţi.

Totodată, atunci când vindecarea necesită antibiotice, cele naturale sunt mai potrivite pentru a evita problemele cu flora intestinală, dar şi altele.

Evitarea fumatului

Evitarea fumatului are un efect benefic asupra sănătăţii intestinului, dar şi a inimii şi a plămânilor. Fumatul poate încuraja şi alte afecţiuni precum boala infalamtorie intestinală şi problemele gastrointestinale.

Consumul suficient de apă

Consumul suficient de apă este extrem de important, dar de prea multe ori nu se ia în serios. După cum poate ştiţi deja, aproximativ 50-60% din corpul nostru este apă. O bună funcţionare a organelor necesită consum suficient de apă. Unul dintre ele sunt intestinele.

Cantitatea ideală de apă pe care trebuie să o consumăm pe zi diferă în funcţie de greutate şi alţi factori. Totuşi, în principal 2 litri pe zi este o cantitate suficientă pentru a se transporta tot ce nu este necesar. Este mai benefică apa plată deoarece acidul din apa minerală încurajează flatulenţa.

Un pahar de apă calda dimineaţa pe stomacul gol ajută la trezirea accelerată a organelor, cum ar fi intestinele şi stomacul.

Consumul de colagen este considerat benefic pentru o bună digestie şi pentru a susţine bariere intestinale sănătoase. Motivul este că printre compuşii săi se află glutamina şi glicina, 2 aminoacizi esenţiali. 

Ţesutul care căptuşeşte colonul este format din aminoacizii din componenţa colagenului. Astfel, dacă luăm suplimente cu colagen ajutăm la tratarea afecţiunilor gastro-intestinale şi a simptomelor.

Recomandările noastre

Pentru sănătatea florei intestinale avem nevoie de bacterii bune (probiotice) care pot veni şi sub formă de suplimente. Avem Denzimax, care este un complex probiotic şi prebiotic, ce este special conceput pentru a reface flora intestinală.

Concluziii

Sănătatea florei intestinale este esenţială în buna funcţionare a organismului şi în reducerea discomforturilor provocate în caz contrar. Cum este vorba despre intestinul nostru, ceea ce consumăm zilnic este extrem de importatant.

Totuşi, uneori sunt anumite motive pentru care nu consumăm mereu mâncăruri sănătoase. De aceea, există o alternativă, şi anume suplimentele special concepute pentru a ajuta flora intestinală să se refacă.

Dacă menţinem de asemenea un stil de viaţă cât de cât sănătos şi reducem din obiceiurile care ne afectează sănătatea avem mai mari şanse ca flora intestinală să se refacă. Ne eliberăm şi noi astfel de senzaţiile inconfortabile pe care o astfel de afecţiune le poate aduce.

Stoc epuizat

Supliment revoluționar, special creat pentru protejarea sănătății intestinale și combaterea afecțiunilor colonului – Fabricat în Spania

90,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 3,00 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *