Ofertă de Primăvară! 20% Extra Reducere la TOATE PRODUSELE, stoc limitat! Folosește codul 20SPRING Vezi Produse

Triptofanul – beneficii, surse şi recomandări

Unul dintre aminoacizii esenţiali pentru o bună funcţionare a corpului este triptofanul. De fapt, funcţia acestuia este sintetizarea proteinelor, dar are şi multe alte funcţii ce contribuie la bunăstarea corpului nostru.

Producerea de serotonină este favorizată de triptofan şi ajută la combaterea stărilor neplăcute. Pe lângă asta, triptofanul poate să amplicite efectul medicamentelor de natură antidepresivă şi nu au fost observate efecte secundare.

Cadrul folosește triptofan pentru a ajuta la fabricarea melatoninei și serotoninei. Melatonina permite modificarea ciclului somn-veghe, iar serotonina este o noțiune care ajută la modificarea apetitului, a somnului, a dispoziției și a durerii.

Ficatul poate folosi, de asemenea, triptofan pentru a furniza niacina (vitamina B3), care este necesar pentru metabolismul electricității și producerea de ADN. Pentru ca triptofanul din planul de pierdere în greutate să fie modificat în niacină, corpul are nevoie de suficient:

  • Fier
  • Riboflavină
  • Vitamina B6
Cuprins:

Seminţele de dovleac, o sursă bogată în triptofan

O sursă de unde ne putem lua cantitatea necesară de triptofan sunt seminţele de dovleac.

Cantitatea ideală de consum de triptofan pentru o persoană care are 80 de kilograme este de 350-400 de miligrame de triptofan zilnic.

Ca să ne putem da seama exact cât ar însemna asta în seminţe de dovleac, oferim un exemplu orientativ. 576 de miligrame de triptofan se găsesc în 100 de grame de seminţe de dovleac.

Este ideal ca triptofanul sau alimentele bogate în triptofan să fie consumate seara.

Ce beneficii ne aduce consumul de triptofan?

Consumul de triptofan ne poate ajuta numeroase beneficii, dintre care vor fi abordate câteva în continuare.

Va recomandam gama noastra de produse

Supliment cu efect anti-depresiv, special conceput pentru funcționarea normală a sistemului nervos – Fabricat în Spania

100% VEGAN

60,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 2,00 lei per zi de tratament!

110,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 3,66 lei per zi de tratament!

150,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 5,00 lei per zi de tratament!

Combaterea stărilor neplăcute şi amplificarea stărilor de fericire

A fost dovedit că triptofanul ne ajută să ne simţim mai bine, fiind o protecţie eficientă împotriva anxietăţii, a depresiei şi a altora care apar ca urmare a stresului ridicat.

Ce s-a descoperit în urma numeroaselor studii este faptul că triptofanul este transformat în creier în serotonină, care ne calmează şi încurajează apariţia altor aminoacizi importanţi care ne ajută cu echilibrarea hormonilor.

Cercetările arată că dacă avem puţin triptofan în corp anumite activităţi ale creierului ce ne ajută să fim fericiţi scad semnificativ. De asemenea, s-a arătat că persoanele care suferă de anxietate şi depresie au o cantitate mai mică de serotonină.

Rezultatele arată că participanţii la studiu care au luat şase grame de triptofan zilnic au avut o ameliorare a simptomelor care apăreau atunci când aveau stări neplăcute. După câteva luni s-a observat neliniştea, iritabilitatea, schimbările de dispoziţie şi alte stări negative au fost diminuate.

Eficient contra durerilor de cap

Atunci când luăm triptofan ne creşte nivelul de serotonină, care oferă o calmare naturală creierului. Ajută de asemenea în cazul sensibilităţii la lumină, a migrenelor şi a indigestiei.

Conform unui studiu, după ce a fost consumată o băutură care avea în componenţa sa 19 aminoacizi, inclusiv triptofan, după cinci-opt ore s-au redus din simptomele migrenei. 

Îmbunătăţeşte calitatea somnului

Ştim cu toţii cât de importantă este calitatea somnului. Triptofanul s-a dovedit a fi util în a ne ajuta să dormim mai bine. Sunt numeroase consecinţe pe care lipsa de somn le poate avea. Ne este greu să ne concentrăm şi sunt de asemenea crescute şansele să apară probleme precum anxietatea şi depresia. Astfel, triptofanul este un remediu natural care ajută la îmbunătăţirea calităţii somnului fără a folosi medicamente care pot avea efecte secundare neplăcute.

În tratarea turburărilor legate se somn s-a dovedit că beneficiile sunt amplificate atunci când se utilizează suplimente în comparaţie cu atunci când triptofanul este luat din surse alimentare. De fapt, atunci când s-au luat suplimente cu triptofan s-a redus timpul de care avem nevoie pentru a cădea într-un somn adânc, bruxismul sau scârţâitul din dinţi în timpul nopţii a fost redus, dar şi episoadele perioadice de oprire a respiraţiei în timpul somnului.

Nivelurile de triptofan ne afectează abilitatea cognitivă

O analiză a observat că performanța generală a memoriei pe termen lung a devenit mai proastă după niveluri mai scăzute de triptofan decât atunci când nivelurile erau normale.

Aceste consecințe sunt evidente indiferent dacă un individ are sau nu o înregistrare de depresie în propriul cerc de rudenie.

În plus, o analiză amplă a observat că nivelurile reduse de triptofan au un impact negativ asupra cunoașterii și reamintirii.

Memoria legată de ocazii și de învățare poate fi afectată în mod deosebit.

Aceste consecințe se pot datora nivelurilor scăzute de triptofan și producției reduse de serotonină.

 

Eficient contra dependenţei

Deoarece o dependenţă este strâns legată de impulsurile şi de stările noastre emoţionale puternice, triptofanul ajută persoanele care încearcă să scape de o dependenţă. Motivul este că este crescută producţia de melatonină şi serotonină, ceea ce ajută la calmarea impulsurilor şi echilibrarea stărilor emoţionale. 

Ajută la menţinerea greutăţii

 

În cazul în care se urmăreşte pierderea în greutate, suplimentele cu triptofan ajută la îmbunătăţirea metabolismului, ceea ce ne poate ajuta să slăbim.

Datorită rolului său de provitamină, triptofanul ajută cu sinteza niacinei (vitamina B3), care se ocupă cu tranformarea macronutrienţilor în energie care este utilizată pentru susţinerea metabolismului.

Niacina este de asemenea esenţială pentru funcţiile cognitive, precum sinteza enzimelor care se ocupă de controlul apetitului şi a neurotransmiţătorilor cheie.

Recomandările noastre

Dacă doreşti să te bucuri de numeroasele beneficii pe care suplimentele cu triptofan le aduc, atunci recomandăm Triptofano+B6+Mg cu 5 HTP + Vitamina B6 + Magneziu. Acesta ajută amplificarea optimă a sistemului imunitar şi te ajută să ai o dispoziţie mai bună. Te poate face mai calm, mai sigur pe tine şi mai relaxat. În ziua de astăzi calmul e mai greu de atins, dar triptofanul poate ajuta cu asta.

Concluzie

Dacă ai stări de dispoziţie neplăcute şi îţi doreşti să fii mai calm, atunci triptofanul este o posibilă soluţie. Pot exista diferse urmări ale lipsei de triptofan, de aceea este necesar să avem cantitatea suficientă.

Triptofanul ne ajută să avem o dispoziţie mai bună, ne echilibrează emoţiile şi este eficient contra depresiei. Serotonina are un rol esenţial în îmbunătăţirea dispoziţiei noastre, iar triptofanul este esenţial în producerea serotoninei. Dacă avem suficient triptofan avem şanse mai mari ca dispoziţia noastră să fie una bună.

Va recomandam gama noastra de produse

Supliment cu efect anti-depresiv, special conceput pentru funcționarea normală a sistemului nervos – Fabricat în Spania

100% VEGAN

60,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 2,00 lei per zi de tratament!

110,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 3,66 lei per zi de tratament!

150,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 5,00 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *