Ofertă de Primăvară! 10% Extra Reducere la TOATE PRODUSELE, stoc limitat! Folosește codul 10PROMO Vezi Produse

Infecție urinară – simptome, cauze și tratament

Infecția urinară este o afecțiune care poate să provoace o serie de neplăceri precum dureri în abdomenul inferior sau în regiunea pelviană, precum și apariția sângelui în urină.

Sunt aproximativ 8 milioane de vizite anual pentru această infecție și este totodată pe locul doi dintre cele mai frecvente infecții care apar în corpul uman. Sunt mai des întâlnite la femei, dar și bărbații pot avea infecție urinară.

Cuprins:

Ce simptome are infecția urinară?

Atunci când suferim de infecție urinară, putem să ne dăm seama după câteva simptome. Acestea sunt:

  • Urinare frecventă
  • Urină cu miros neplăcut
  • Senzație de arsură la urinare
  • Urinare frecventă
  • Dureri pelviene
  • Senzație de golire incompletă a vezicii urinare

Dar care sunt cauzele care duc la apariția acestei infecții atât de des întâlnite?

Adjuvant eficient pentru reducerea simptomelor și prevenirea reapariției infecțiilor urinare100% Natural – Fabricat în Spania

100% NATURAL

Prețul inițial a fost: 159,00 lei.Prețul curent este: 74,25 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,47 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 318,00 lei.Prețul curent este: 141,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,70 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 477,00 lei.Prețul curent este: 200,25 lei. TVA inclus

Mai puțin de 6,67 lei per zi de tratament!

Cauzele care provoacă infecție urinară

Principala cauză a infecției urinare o reprezintă bacteriile urcă prin uretră. Atunci când astfel de bacterii ajung în peretele mucoasei vezicale, organismul este determinat să producă cistită, care este o reacție inflamatorie.

Sunt mai predispuse femeile la infecție urinară datorită faptului că acestea au o uretră mai scurtă decât bărbații.

Factori suplimentari care cresc riscul apariției infecției urinare sunt:

  • Transplanturi de rinichi
  • Relații sexuale neprotejate
  • Utilizarea antibioticelor
  • Diabetul
  • Menopauza

Cât este normal să dureze o infecție urinară?

Ar trebui ca în decursul unei perioade de două săptămâni infecția urinară să dispară. Dacă există tratament, atunci în 7 zile aceasta ar trebui să fie vindecată. Asta se întâmplă în cazul în care este vorba despre infecție urinară fără complicații.

Dacă se repetă infecția urinară în decurs de 6 luni de două ori sau în decurs de 12 luni de trei ori atunci este vorba despre o infecție mai gravă și e recomandat să fie consultat un medic.

Cum putem trata infecția urinară naturist?

Sunt câteva obiceiuri pe care le putem implementa și care ne pot ajuta să scăpăm de infecție urinară atunci când aceasta apare și să prevenim agravarea acesteia. Câteva dintre ele sunt:

Consumul de merioșoare

Acestea au în componența lor un ingrediend care împiedică bacteriile să se așeze de pereții tractului urinar. Sunt unele studii care sugerează că merișoarele sunt capabile să reducă riscul apariției infecției urinare. Ajută produsele din merișor, suplimentele, merișoarele uscate sau sucul de merișor neîndulcit.

Urinare de câte ori este necesar

Dacă ignorăm nevoia de urinare și reținem urina acest lucru poate duce la înmulțirea bacteriilor în tractul urinar. Este important să folosim baia de fiecare dată când simțim nevoia de a face asta.

Este important atunci când urinăm să ne asigurăm că am golit complet vezica, precum și că urinăm după actul sexual, acest lucru este important mai ales în cazul femeilor. Este de asemenea recomandat să ne stergem din față în spate după urinare.

Consumul de lichide

Deshidratarea promovează creșterea riscului de infecție urinară. Motivul constă în faptul că dacă urinăm frecvent ajutăm la eliminarea bacteriilor din tractul urinar și ajutăm astfel la prevenirea infecțiilor. Dacă nu consumăm suficientă apă pe parcursul zilei vom fi deshidratați, nu vom urina la fel de des, ceea ce va amplifica numărul bacteriilor pe care le avem în tractul urinar. 

A fost un studiu care a fost făcut în 2019 și care a avut ca participanți rezidenții unui azil de bătrâni. Acestora li s-au administrat mai multe lichide pentru a crește aportul. Acest lucru a redus cu 58% infecția urinară.

Un studiu din 2020 la care au fost 140 de participanți la premenopauză a testat dacă mai multe lichide scad riscul apariției infecției urinare. Studiu a durat 12 luni și cercetătorii au constatat că dacă se consumă lichide regulat riscul de apariție a infecției urinare scade considerabil.

Probioticele

Acestea sunt bacterii bune pe care le putem amplifica în organism fie printr-o alimentație specifică, fie prin consumul de suplimente. Acestea ne ajută să avem bacterii sănătoase în intestin.

Consumul de probiotice ajută la îmbunătățirea sănătății sistemului digestiv, dar și a funcției urinare. Au fost studii care au demonstrat că probioticele pot să reducă riscul apariției infecției urinare. Aceste studii au implicat consumul de probiotice pe cale orală sau vaginală.

Cum antibioticele sunt o cauză principală care duce la apariția infecției urinare, probioticele ajută la restabilirea bacteriilor intestinale după ce s-a terminat tratamentul antibiotic.

Consumul de vitamina C

Această vitamină este un antioxidant puternic ce ajută la întărirea sistemului imunitar. Aceasta reacționează totodată cu nitrații care se găsesc în urină pentru formarea oxizilor de azot e pot să ucidă bacteriile.

Vitamina C poate să scadă PH-ul urinei, ceea ce scade probabilitatea supraviețuirii bacteriilor.

În 2016 a avut loc un studiu la care au participat 36 de persoane cu infecție urinară. Acestea au luat suplimente cu vitamina C, probiotice și merișoare pentru a se vedea dacă această este benefică în tratarea infecției urinare. Acest tratament era urmat de trei ori pe zi pentru o perioadă de 20 de zile, după care a urmat o pauză de 10 zile. Acest tratament a fost repetat pentru o perioadă de trei luni.

Rezultatele arată că aceasta s-a dovedit a fi o modalitate eficientă de tratare a infecției urinare.

Este recomandat pentru femei ca de la vârsta de 19 ani să consume cel puțin 75 de miligrame de vitamina C pe zi. În cazul persoanelor fumătoare se recomandă o cantitate suplimentară de 35 mg.

Concluzie și recomandări

Infecția urinară este o afecțiune des întâlnită și care are efecte extrem de neplăcute. De aceea este important să cunoaștem obiceiurile care pot să ne beneficieze în lupta împotriva infecției urinare. Sunt câteva lucruri pe care le putem face zilnic pentru a preveni apariția acesteia, dar și pentru a o trata natural.

Sunt de asemenea suplimente naturale benefice care conțin ingrediente cheie pentru tratarea infecției urinare, cum ar fi merișoarele. Așadar, recomandăm Cisnova Plus, care te poate ajuta să scapi de discomfort.

Începe tratamentul acum și simte-te sănătos din nou!

Adjuvant eficient pentru reducerea simptomelor și prevenirea reapariției infecțiilor urinare100% Natural – Fabricat în Spania

100% NATURAL

Prețul inițial a fost: 159,00 lei.Prețul curent este: 74,25 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,47 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 318,00 lei.Prețul curent este: 141,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 4,70 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 477,00 lei.Prețul curent este: 200,25 lei. TVA inclus

Mai puțin de 6,67 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *