Ofertă de Primăvară! 20% Extra Reducere la TOATE PRODUSELE, stoc limitat! Folosește codul 20SPRING Vezi Produse

Oboseala cronică – cauze şi tratament naturist contra oboselii

Cred că toţi avem zile când suntem mai obosiţi decât în altele. Oamenii spun aproape la fel de constant „sunt obosit” cum spun că le e foame. Uneori poate fi din cauză orelor insuficiente de somn, iar alteori oboseala este influenţată de ceea ce facem noi zilnic, dar şi de factori care pot fi controlaţi mai greu.

Oboseala cronică este definită drept oboseală persistentă şi inexplicabilă. Se simte ca atunci când eşti răcit, dar fără să fii răcit. Este o senzație extrem de neplăcută, așadar în articolul de astăzi îți prezentăm cauzele instalării oboselii și metode eficiente de tratament.

Cuprins:

Oboseala cronică - cauze principale

Sunt mai multe motive pentru care putem fi obosiţi:

Va recomandam gama noastra de produse

Pachet energizant pentru reducerea oboselii și revitalizarea organismului.

98,91 lei TVA inclus

Mai puțin de 3,29 lei per zi de tratament!

Supliment 100% natural, produs după o formulă unică. Include Fier, Cupru, Spanac, 3 Vitamine și 4 Aminoacizi – Fabricat în Spania

100% NATURAL, VEGAN

67,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 2,23 lei per zi de tratament!

Nesiomag contribuie la reducerea oboselii și a epuizării, susține performanțele sportive – Fabricat în Spania

42,90 lei TVA inclus

Mai puțin de 1,43 lei per zi de tratament!

Nutriţia

De data asta nici măcar mâncatul sănătos nu mai e suficient. Dar chiar şi mâncărurile bogate în nutrienţii de care are nevoie corpul nostru e nevoie să fie consumate într-o anumită parte din zi. Voi explica acum.

Proteinele pot amplifica senzaţia de oboseală deoarece proteina este alcătuită din aminoacizi, iar un aminoacid este triptofanul. Importanţa triptofanului pentru somn este deosebit de mare. De fapt, organismul nostru se foloseşte de triptofan pentru producerea de melatonină. Melatonina este hormonul care are rolul de a induce somnul în mod natural.

Aşadar, deoarece consumul de proteine duce la  apariţia sau amplificarea stării de somn, este indicat să păstrăm proteinele pentru seară sau să nu consumăm cantităţi prea mari ziua.

Carbohidraţii reprezintă una dintre sursele de energie, dar ajută de asemenea rapiditatea cu care ajunge triptofanul la creier. Există carbohidraţi care se digeră rapid şi care se digeră încet. Este important să cunoaştem distincţia, mai ales pentru că are relevanţă în contextul de faţă.

Carbohidraţii care se digeră rapid sunt cei care sunt mai procesaţi industrial (ovăz, orez, pâine, foietaje);

Carbohidraţii care se digeră încet sunt cei care sunt mai puţini procesaţi şi care au şi mai multe fibre.

Carbohidraţii care se digeră încet au abilitatea de a ne oferi şi menţine energia pentru o perioadă mai lungă de timp, deci sunt mai indicaţi în timpul zilei decât carbohidraţii care se digeră rapid, pentru că astfel de carbohidraţi ajută triptofanul să ajungă la creier mai rapid, fiind mai potriviţi pe timp de seară.

Cele mai bune pentru energie de dimineaţă sunt alimentele bogate în fibre (fructele şi legumele).

O altă cauză pentru care oboseala cronică ar putea să apară este o problemă medicală precum anemia, problemele cu glanda teroidă, depresia sau altele care au ca simptome oboseala cronică.

Virusurile

Virusurile sunt de asemenea un factor declanşator al oboselii cronice. Multe persoane simt oboseala cronică după infectarea cu un anumit virus. De exemplu, infectarea cu COVID a avut drept simptom oboseala cronică, fiind unul dintre cele mai frecvente simptome.

Problemele traumatizante de natură fizică sau emoţională

Problemele traumatizante de natură fizică sau emoţională sunt şi ele considerate cauze ale oboselii cronice. De fapt, persoane care au fost la un consult medical au menţionat că înainte să apară simptomele oboselii cronice au avut parte de o traumă fizică sau emoţională.

Depresia şi anxietatea sunt factori majori ai oboselii cronice. Uneori oboseala cronică poate fi confundată cu depresia deoarece prezintă simptome similare.

Lipsa de motivaţie poate să ducă la lipsa de energie, deoarece gândurile noastre au un impact major asupra modului în care reacţionează corpul nostru în anumite situaţii. Dacă suntem de părere că nimic nu mai are sens, atunci nu vom avea energie să facem nimic.

Alte cauze sunt: schimbările hormonale, imunitate scăzută, geneticul, stresul.

Este neplăcut să nu ai niciodată energie, aşa că mai departe voi prezenta modalităţi prin care se poate acţiona contra oboselii cronice.

Tratarea oboselii cronice prin obiceiuri noi

Ne ajută să ne îmbunătăţim somnul şi să evităm un declanşator al oboselii cronice, care poate fi insomnia, prin reducerea cantităţii de cafeină, alcool şi nicotină.

De fapt, durează aproximativ între 3 şi 7 ore ca jumătate din cantitatea de cafeină consumată să dispară din organismul nostru. Deci şi dacă e să nu dorim să renunţăm la cafea, cel mai bine e să o bem cu cât mai multe ore înainte de somn.

Hidratarea ştim cu toţii cât de importantă e! Lipsa ei are consecinţe şi aici, dar este şi o posibilă soluţie.

Dacă observăm că avem buzele uscate sau că urina are o culoare mai închisă am primit semnele necesare care ne arată că suntem deshidrataţi. Dacă hidratarea e problema, soluţia e să consumăm cât mai multe lichide.

Redu din cantitatea de alimente sărate pe care le consumi. Se spune că consumul în cantătăţi mari de sare poate afecta calitatea somnului, ceea ce se întâmplă de fapt e că persoanele au dificultate în a dormi adânc, se trezesc frecvent.

Introdu mişcarea în rutina zilnică – se spune că practicarea sportului regulat ne măreşte energia deoarece sunt eliberaţi hormonii fericirii şi ne este mai oxigenat organismul.

De asemenea, corpul nostru cu cât consumă mai multă energie regulat cu atât e mai obişnuit că avem nevoie de o anumită cantitate de energie să funcţionăm. Dacă îl învăţăm că avem nevoie de mai multă, primim mai multă.

Tratament medicamentos şi recomandările noastre

Uneori, afecţiunea are nevoie de mai mult decât un stil de viaţă sănătos, uneori avem nevoie de medicamente specifice simptomelor existente, deoarece este vorba de cauze mai grave care nu pot fi rezolvate altfel. De aceea, este important să cunoaştem bine problema înainte de a urma un tratament.

Dacă doreşti să scapi de oboseala cronică şi cauţi modalităţi prin care poţi face asta, am prezentat mai sus câteva modalităţi, iar mai jos găseşti produsele noastre naturiste special concepute pentru oboseală:

Este vorba de Fercu, ce combate pe lângă că îţi oferă doza zilnică recomandată de fier, mai are şi ingrediente în plus care îţi fac organismul mai puternici. Un alt produs este Nesiomag, care ne face mai puternic întregul organism. Sunt întările oasele, muşchii, articulaţiile şi este sprijinit sistemul cardiovascular. Te invităm să le încerci.

Va recomandam gama noastra de produse

Pachet energizant pentru reducerea oboselii și revitalizarea organismului.

98,91 lei TVA inclus

Mai puțin de 3,29 lei per zi de tratament!

Supliment 100% natural, produs după o formulă unică. Include Fier, Cupru, Spanac, 3 Vitamine și 4 Aminoacizi – Fabricat în Spania

100% NATURAL, VEGAN

67,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 2,23 lei per zi de tratament!

Nesiomag contribuie la reducerea oboselii și a epuizării, susține performanțele sportive – Fabricat în Spania

42,90 lei TVA inclus

Mai puțin de 1,43 lei per zi de tratament!

Concluzie

Oboseala cronică este o afecţiune des întâlnită şi poate fi o provocare pentru viaţa de zi cu zi. Există mai multe modalităţi prin care putem să prevenim oboseala cronică, precum schimbări de nutriţie, o viaţă activă şi să ne asigurăm că avem un somn odihnitor.

Alteori, cauzele sunt mai grave şi este nevoie de mai mult decât includerea unor obiceiuri sănătoase în viaţa noastră. Este important ca atunci când avem o problemă, să ne documentăm cu privire la ea, pentru a afla dacă ne regăsim în descriere şi cam care ar putea fi motivele. Informarea este necesară pentru conştientizarea afecţiunii. De aceea creăm aceste articole informative special pentru voi.

Referinţe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *