Ofertă de Primăvară! 20% Extra Reducere la TOATE PRODUSELE, stoc limitat! Folosește codul 20SPRING Vezi Produse

Varicele – definiţie, cauze, simptome şi tratament

Introducere şi definirea conceptului de varice

Cel mai important lucru în rezolvarea unei probleme este cunoaşterea detaliată a acesteia. De aceea, este important să începem cu definirea termenilor incluşi în articol. Termenul principal, varicele, poate fi definit simplu ca vene a căror dilatare a fost accentuată din cauza diferiţilor factori, despre care se vor oferi informaţii într-o altă parte a acestui articol.

Acestea îşi pot face apariţia în zone diferite ale corpului, însă de cele mai multe ori localizarea este în partea inferioară, la nivelul membrelor. De asemenea, deşi atât persoanele de sex feminin, cât şi cele de sex masculin pot suferi de această boală, conform studiilor, femeile sunt mai predispuse. Pentru o ilustrare cantitativă, procentul este de 60% în cazul femeilor, iar de 40% în cazul bărbaţilor.

Va recomandam gama noastra de produse
Stoc epuizat

Gel pentru uz extern cu 4 extracte din plante pentru îmbunătățirea circulației sangvine – Fabricat în Spania

70,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 2,33 lei per zi de tratament!

Cuprins

Cauzele şi simptomele apariţiei varicelor

Apariţia varicelor poate fi cauzată atât datorită factorilor genetici, cât şi a celor externi. Venele sunt de fapt valve care ajută sângele să ajungă înapoi la inimă. Deteriorarea valvelor cauzează îngreunarea procesului, iar datorită stagnării sângelui la nivelul venelor, acestea se dilată.

Dilatarea venelor creşte riscul apariţiei varicelor. Degradarea poate avea loc şi datorită gravitaţiei, care duce la mărirea cantităţii de sânge în partea inferioară, motiv pentru care varicele cele mai des întâlnite sunt varicele de la picoare. Alţi factori des întâlniţi care pot cauza boala varicoasă sunt:

  • Creşterea în greutate sau obezitatea;
  • Sarcina (creşterea nivelului sângelui, modificările hormonale);
  • Fumatul (este afectată circulaţia micro);
  • Statul în picioare pentru o perioadă îndelungată;
  • Consumul excesiv de alcool şi cafea;
  • Încălţăminte incomodă;
  • Anticoncepţionale folosite pentru o perioadă lungă de timp;
  • Pornirile bruşte în cazul sporturilor precum tenisul sau a atletismului;
  • Înaintarea în vârstă creşte riscul apariţiei;
  • Factorii genetici.

Pe lângă factori, este important să cunoaştem care sunt simptomele care apar în cazul varicelor:

  • Durere sau senzaţie de greu în cazul varicelor la picoare;
  • Umflături;
  • Arsuri;
  • Mâncărimi;
  • Sângerări;
  • Pigmentarea pielii;
  • Uscarea pielii;
  • Apariţia eczemelor.

În unele cazuri nu există durere, simptomele sunt vizuale, adică venele îşi schimbă culoarea în albastru sau violet închis, se văd umflăturile şi formele asimetrice.

Tratament varice – complicaţii, scop, variante de tratament

Pentru a preveni factorii care pot fi influenţaţi de către noi, dar şi a ameliora din simptomele care pot apărea, este necesară urmarea unui tratament. În cazul lipsei tratamentului, pot apărea complicaţii acute sau cronice.

Complicaţii acute şi cronice care apar la varice

O complicaţie acută ar fi sângerarea prin venele varicoase, dar nu este considerată gravă. Deşi uneori sângerarea este abundentă, aceasta poate fi oprită cu ajutorul unei comprese. Un alt exemplu de complicaţie acută este apariţia trombozei sau a varicoflebitei care se referă la formarea unui cheag şi apar simptome precum senzaţie de mâncărime, umflătură şi durere caldă.

De cele mai multe ori, se poate folosi antiinflamator pentru tratarea acestei afecţiuni. Ca în cazul oricărei boli, pot exista şi complicaţii de natură cronică. Un exemplu ar fi schimbarea culorii pielii într-o nuanţă mai inchisă, iar altul apariţia varicelor ulceroase. Durerea în cazul varicelor ulceroase este mai puternică şi este necesară o îngrijire atentă a zonei, deoarece pot apărea uşor infecţii şi este mai dificil de vindecat.

Totuşi, în mare parte există soluţii pentru a preveni şi a trata boala varicioasă. Acestea pot fi de mai multe feluri, unele fiind mai potrivite pentru anumite probleme, altele pentru feluri diferite. De asemenea, stilul de viaţă al persoanei poate fi un factor important în alegerea tratamentului. Din aceste motive, mai jos detaliem tratamente potrivite în cazul mai multor situaţii.

Scopul urmării unui tratament pentru varice

Scopul tratamentului este prevenirea posibilelor complicaţii şi îmbunătăţirea aspectului zonelor afectate. În funcţie de gravitatea problemei, localizarea varicelor, ce fel de simptome există, dar şi istoricul de boli al persoanei, poate fi aplicat tratament medicamentos, poate fi necesară intervenţia chirurgicală, un tratament conservator sau un mixt între cele menţionate sau altele folosite pentru tratarea problemei.

Variante de tratament pentru varice

Sunt considerate benefice exerciţiile fizice, cele mai potrivite fiind considerate mersul pe jos, ciclismul, înnotul, existenţa unui echilibru între statul în picioare şi statul pe scaun, ciorapi care îmbunătăţesc circulaţia, dar şi menţinerea membrelor într-o poziţie care favorizează circulaţia eficientă a sângelui.

Este recomandată menţinerea la orizintală a membrelor inferioare. Pe lângă îmbunătăţirea circulaţiei, se împiedică şi acumularea sângelui la nivelul membrelor. Totuşi, poziţia potrivită depinde şi de localizarea varicelor, precum şi de cauzele care au dus la apariţia acestora. Alte variante de tratament ar fi:

Sleroterapia este o modalitate de a opri circulaţia prin intermediul venei bolnave, după tratament circulaţia se va face prin intermediul venelor sănătoase apropiate. De fapt, se injectează o soluţie sclerozantă în venele unde este situată problema, ceea ce duce la colapsarea venei şi la obstruarea circulaţiei. Aspectul neplăcut al varicelor va dispărea în timp.

Tratamentul chirurgical cu laser pentru varice este potrivit în cazul în care boala a ajuns la un nivel mai grav. Acest tip de tratament este sugerat de medic în funcţie de specificul problemei, este o metodă unde nu există durere şi nu sunt solicitate interdicţii din punct de vedere al regimului, recuperarea fiind rapidă în cele mai multe cazuri.

Acest tip de operaţie este indicată în cazul în care natura varicelor este fină, şi deşi procedura are avantajele sale numeroase, poate exista riscul pigmentării şi a producerii de cicatrici.

Tratamentul medicamentos pentru varice poate fi de multe ori soluţia la evitarea posibilelor complicaţii, dar şi la prevenirea apariţiei varicelor. Cum simptomele des întâlnite în cazul varicelor la picioare sunt umflăturile şi inflamaţia, antiinflamatorul este de cele mai multe ori necesar în cazul unei astfel de afecţiuni.

Tratamentul naturist pentru varice este din ce în ce mai frecventat în ultimul timp, punându-se mare accent pe cunoaşterea ingredientelor din care sunt constituite suplimentul consumat. Produsul recomandat de noi care ajută la protejarea sănătăţii arterelor şi la eliberarea senzaţiei de greutate şi oboseală cauzată de apariţia varicelor la nivelul membrelor inferioare este Circular, care se poate găsi pe site-ul nostru.

Concluzii

Apariţia varicelor este o problemă cunoscută de majoritatea dintre noi, care are uneori ca şi cauze factori pe care nu-i putem controla, dar există totuşi anumite măsuri de prevenire a apariţiei, a agravării, dar şi de îmbunătăţire a aspectului în cazul în care boala a ajuns la un nivel mai grav. Soluţiile pot începe de la un stil de viaţă sănătos şi pot ajunge chiar şi la intervenţia chirurgicală. De aceea, prevenirea apariţiei şi a agravării este situaţia ideală în evitarea complicaţiilor.

Va recomandam gama noastra de produse
Stoc epuizat

Gel pentru uz extern cu 4 extracte din plante pentru îmbunătățirea circulației sangvine – Fabricat în Spania

70,00 lei TVA inclus

Mai puțin de 2,33 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *