Ofertă de Primăvară! 10% Extra Reducere la TOATE PRODUSELE, stoc limitat! Folosește codul 10PROMO Vezi Produse

tulburare de personalitate dependenta

Tulburare de personalitate dependenta: Afla totul despre cauzele, simptomele si metodele prin care iti poti redobandi increderea in fortele propri

Personalitatea fiecarei persoane este un ansamblu de comportamente caracteristice care au un impact semnificativ in modul de relationare cu cei din jur, in timp ce influenteaza direct perceptia sinelui in raport cu societatea.

Atunci cand exista o problema de adaptare in viata sociala, profesionala sau intima, se pot manifesta anumite tulburari de personalitate precum cea dependenta care se caracterizeaza prin dorinta excesiva de a fi protejat de ceilalti si teama de a nu fi abandonat.

Afla in continuare ce este tulburarea de personalitate dependenta, cum se manifesta, cauze dar si metode de tratament prin care iti poti recastiga increderea in sine si in capacitatile propri.

Cuprins:

Ce este tulburarea de personalitate dependenta?

ce este tulburarea de personalitate dependenta

Tulburarea de personalitate dependenta este o afectiune afectiva complexa care poate avea un impact semnificativ asupra vietii si a desfasurarii activitatilor din viata de zi cu zi. Se manifesta prin nevoia constanta si excesiva de a fi ingrijit si sustinut de catre persoanele din jur.

Persoanele care resimt aceasta tulburare au o frica permanenta de a fi singure sau abandonate si, de regula, manifesta stima de sine scazuta sau lipsa de incredere in fortele propri.

In majoritatea cazurilor, persoanele cu aceasta tulburare depind de un parinte sau de partener pentru a lua decizii importante de viata si au nevoie de sustinere emotionala constanta. Sunt dispusi sa isi neglijeze propriile nevoi si valori pentru a se supune dorintelor celor din jur, din cauza dorintei de validare si pot tolera abuzuri fizice, sexuale sau verbale.

Cum se manifesta tulburarea de personalitate dependenta?

Nevoia constanta si exagerata de grija pe care persoanele cu tulburare de personalitate dependenta o resimt, pot conduce la un comportament general de supunere si dependenta.

De asemenea, persoanele cu aceasta afectiune se simt incomode sau neajutorate atunci cand sunt singure, au dificultati in a-si planifica activitati propri si cauta constant sa stabileasca o relatie intima care sa ii asigure sprijin si protectie.

Tulburarile de personalitate dependenta incep, de regula, in anii adolescentei sau in prima parte a varstei adulte si se manifesta in plan cognitiv-afectiv cu anumite comportamente care deviaza de la normele sociale sau culturale.

Consecintele tulburarii pot fi prevenite cu ajutorul terapiei sau a tratamentului medicamentos, in urma consultului realizat de catre medicul specialist sau a unei sedinte realizate de catre psiholog sau psihoterapeut.

Persoanele care sufera de tulburare de personalitate dependenta pot prezenta si alte tulburari precum depresie, anxietate sau tulburare bipolara si sunt mai inclinate sa consume alcool sau substante psihoactive decat persoanele care nu prezinta un diagnostic asemanator.

Remedii premium recomandate pentru stres si oboseala

Stoc epuizat

Suplimente Alimentare Nutritive Pentru Energie

Tonifer – Reduce Starile De Oboseala Si Extenuare

Tonic excelent pentru remedierea starilor de oboseala si extenuare

100% VEGAN

Prețul inițial a fost: 89,27 lei.Prețul curent este: 57,23 lei. TVA inclus

Mai puțin de 1,91 lei per zi de tratament!

Comprimate orodispersabile Melatonova sunt ajutorul tau de nadejde pentru un somn profund si odihnitor.

Prețul inițial a fost: 60,45 lei.Prețul curent este: 38,75 lei. TVA inclus

Mai puțin de 1,29 lei per zi de tratament!

Supliment cu efect anti-depresiv, special conceput pentru funcționarea normală a sistemului nervos – Fabricat în Spania

100% VEGAN

Prețul inițial a fost: 99,00 lei.Prețul curent este: 45,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 1,50 lei per zi de tratament!

Stoc epuizat

Supliment pentru buna funcționare a sistemului nervos, cu efect antistress – Fabricat în Spania

Prețul inițial a fost: 116,00 lei.Prețul curent este: 57,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 1,90 lei per zi de tratament!

Cauzele tulburarii de personalitate dependenta

Pana in prezent, specialistii nu au ajuns la o cauza concreta in ceea ce priveste debutul tulburarii de personalitate dependenta, insa exista o serie de factori care pot contribui la dezvoltarea afectiunii si anume:

  • Factori genetici si culturali
  • Experiente cu impact negativ asupra emotiilor avute in perioada copilariei precum neglijare, abuz sau separare
  • Parinti hiperprotectori sau neglijenti
  • Anumite boli cronice

Modul in care o persoana reactioneaza la diverse situatii de viata depinde de temperament, experienta, dar si de componenta genetica si biologica cu care se naste.

Tratament pentru tulburare de personalitate dependenta

Tratamentul in cazul tulburarii de personalitate dependenta este similar cu majoritatea tulburarilor de personalitate in care se recomanda psihoterapia sau tratamentul medicamentos.

In cazurile mai putin grave, persoana diagnosticata isi poate ameliora simptomele prin practicarea terapiei cognitiv-comportamentale unde se concentreaza pe formarea de abilitati sociale si pe infruntarea dificultatilor de exprimare.

In cazul tratamentului medicamentos, acesta se prescrie doar de catre medicul specialist si poate consta in administrarea antidepresivelor sau a anxioliticelor pentru tratarea starilor anxioase sau depresive care pot aparea ca simpom in tulburarea de personalitate dependenta.

Metode eficiente prin care iti poti redobandi increderea in fortele propri

incredere in fortele propri

Psihoterapia este una dintre cele mai eficiente tratamente atunci cand vine vorba de tulburarile si bolile psihice.

Aceasta este o metoda non-invaziva care consta intr-o serie de tehnici cu scopul de a ajuta persoanele cu tulburare de personalitate dependenta sa constientizeze, sa se inteleaga si sa se accepte pe sine insusi pentru a-si imbunatati calitatea vietii.

Multe persoane care sufera de tulburari de personalitate reusesc sa isi amelioreze simptomele si starile anxioase prin practicarea unui sport sau a exerciilor fizice in mod regulat. Inotul, alergatul usor sau mersul cu bicicleta sunt modalitati simple si eficiente prin care creierul secreta dopamina, un hormon responsabil pentru starea de bine si bunastare psihica.

De asemenea, activitatile relaxante precum meditatia, yoga sau gradinaritul pot fi remedii utile pentru cei care sufera de stari anxioase si neliniste emotionala, ca urmare a tulburarii de personalitate dependenta.

Un alt factor important pentru mentinerea sanatatii psihice si emotionale o constituie alimentatia, cu ajutorul careia ii asiguram organismului toti nutrientii de care are nevoie pentru buna functionare a acestuia.

Iata cativa dintre cei mai benefici nutrienti pentru creier care contribuie la imbunatatirea functiilor ale sistemului nervos:

  • Magneziu

Magneziul este unul dintre cele mai abundente minerale din organismul uman, alaturi de calciu, fier si fosfor. Consumul de Magneziu contribuie la mentinerea sanatatii psihice si la functionarea normala a sistemului nervos, in timp ce mentine echilibru mental si reduce semnificativ starile de agitatie si anxietate.

Pachet energizant pentru reducerea oboselii și revitalizarea organismului.

Prețul inițial a fost: 109,90 lei.Prețul curent este: 74,18 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,47 lei per zi de tratament!

Nesiomag contribuie la reducerea oboselii și a epuizării, susține performanțele sportive – Fabricat în Spania

Prețul inițial a fost: 85,90 lei.Prețul curent este: 32,18 lei. TVA inclus

Mai puțin de 1,07 lei per zi de tratament!

  • Vitamina B12

Are multiple roluri benefice asupra organismului, printre care si asupra psihicului. Vitamina B12 contribuie la functionarea normala a sistemului nervos, sustine memoria si intareste capacitatea de concentrare care poate avea de suferit ca urmare a tulburarii de personalitate dependenta.

Formulă avansată cu Fier și 3 Vitamine necesare organismului: C, B9 și B12 – Fabricat în Spania

100% VEGAN

Prețul inițial a fost: 79,00 lei.Prețul curent este: 36,75 lei. TVA inclus

Mai puțin de 1,22 lei per zi de tratament!

Elementale - Suplimente naturale

Vitamina B12 100 mcg – 120 tablete

Supliment pe bază de Ciancobalamină, cu numeroase roluri în organism – Fabricat în Spania

100% VEGAN

Prețul inițial a fost: 76,00 lei.Prețul curent este: 41,25 lei. TVA inclus

Mai puțin de 1,37 lei per zi de tratament!

  • Acizi grasi Omega 3

Acizii grasi Omega 3 asigura buna functionare a creierului, in timp ce previn depresia si combat starile de anxietate. In plus, au multiple beneficii asupra sistemului nervos fiind recomandat pentru prevenirea afectiunilor degenerative precum dementa, boala Parkinson sau Alzheimer care degradeaza sistemul nervos.

Ometrix – 5 surse naturale de acizi grasi Omega 3,6,9 : Contribuie la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare și protejarea inimii.

Prețul inițial a fost: 93,74 lei.Prețul curent este: 60,09 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,00 lei per zi de tratament!

  • Valeriana

Valeriana este o planta cu efecte calmante, relaxante si sedative asupra sistemului nervos. Ajuta la reducerea starilor de anxietate, combate insomnia si ajuta la calmarea emotiilor in situatii tensionate.

Recapătă-ți echilibrul mental și somnul odihnitor cu ajutorul capsulelor cu Valeriană – Fabricat în Spania

100% VEGAN

Prețul inițial a fost: 99,00 lei.Prețul curent este: 45,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 1,50 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *