anevrism de aorta

Anevrismul de aorta: Cauze, manifestari si remedii naturale pentru mentinerea sanatatii arterelor

Aorta este cea cel mai mare vas de sange din corpul uman, cu originea in ventricului stang al inimii, care preia sangele pompat de catre inima si il transporta catre intreg organism. Atunci cand, din diferite cauze, interiorul aortei se slabeste si apoi se dilata cu 50% fata de diametrul normal al zonei respective, poate aparea anevrismul de aorta.

Anevrismele se poate manifesta in mai multe zone ale corpului uman, cel mai frecvent se intalnesc la nivelul arterei aortei si la nivel cerebral.

Afla in cele ce urmeaza informatii despre anevrismul de aorta, care sunt cauzele, simptomele, dar si metode naturale de tratament pentru mentinerea sanatatii arterelor si a circulatiei sangelui.

Cuprins:

Ce este anevrismul de aorta?

ce este anevrismul de aorta

Anevrismul de aorta apare atunci cand peretele aortei se slabeste, iar sangele care circula prin aceasta exercita o presiune ce determina dilatare asemenea unui balon de mici dimensiuni, numit anevrism.

Pe masura ce rezistenta venei scade, anevrismul poate creste in dimensiuni si se poate rupe.

Aorta este impartita in doua segmente, la nivel toracic si la nivel abdominal. In functie de localizarea lor, anverismul poate fi:

  • In piept, denumit anevrism de aorta toracica
  • In abdomen, anevrism de aorta abdominala.

In majoritatea cazurilor, anevrismele de aorta nu provoaca simptome si are un parcurs silentios. Daca anevrismul de aorta nu este descoperit si tratat la timp, poate aparea riscul de ruptura a aortei care produce hemoragie interna ce poate pune viata pacientului in pericol.

Cauzele anevrismului aortic

Anevrismul aortic poate fi provocat de o serie de factori de risc care afecteaza inima si vasele de sange, printre acestia fiind fumatul si hipertensiunea arteriala.

De asemenea, anevrismul aortic poate fi provocat si de:

  • Ateroscleroza, care determina presiune suplimentara pe peretii arterelor
  • Predispozitie genetica
  • Unele afectiuni inflamatorii
  • Anumite infectii netratate precum sifilis sau salmoneloza
  • Traumatisme la nivelul toracicului. 

Anevrismele de aorta, in special cele la nivel abdominal, apar frecvent la persoanele fumatoare si cele cu varsta de peste 65 de ani. Specialistii recomanda ca persoanele aflate in categoriile de risc pentru dezvoltarea afectiunii sa mearga periodic la controale pentru depistare.

Persoanele cele mai predispuse sunt:

  • barbatii cu varsta de peste 65 de ani care fumeaza sau au o ruda de gradul I cu aceasta afectiune
  • persoanele cu boli coronariene sau anevrisme vasculare
  • pacientii cu istoric de boala arteriala periferica.

Simptomele anevrismului de aorta

Anevrismul de aorta poate fi asimptomatic pe parcursul evolutiei, afectiunea fiind deseori descoperita intamplator. In cele mai multe cazuri, simptomele apar atunci cand stadiul anevrismului este avansat si pacientul resimte durere in zona afectata. Manifestarile sunt diferite in functie de localizarea anevrismului si de dimensiunea acestuia.

In cazul anevrismului de aorta toracica, simptomele includ:

  • Durere in piept care se pot extinde pana in zona spatelui
  • Raguseala
  • Durere la inghitire
  • Dificultati de respiratie.

Simptomele unui anevrism de aorta abdominala pot include:

  • Durere in abdomen ce se poate extinde spre zona lombara, fese sau picioare
  • Senzatie de pulsatie in abdomen
  • Senzatie de plenitudine dupa un consum redus de alimente. 

In cazul in care anevrismul aortic se rupe, pot aparea sangerari masive care pun viata in pericol. O ruptura de aorta poate fi insotita de dureri persistente si intense in zona pieptului, abdomenului sau spatelui, dificultati de respiratie, hipotensiune, pierderea constientei, ameteala, senzatie de paralizie sau slabiciune a unei parti a corpului.

Remedii naturale premium

Tratament pentru anevrismul aortic

tratament anevrism aortic

Tratamentul pentru anevrismul aortic poate varia in functie de dimensiunea si rata de crestere a anevrismului, iar scopul acestuia este de a preveni cresterea lui si de a-l trata inainte sa provoace o ruptura aortica.

Conform raporturilor medicale, mortalitatea in cazul anevrismului de aorta abdominal nerupt este de 1%, in timp ce in cazurile anevrismului rupt poate ajunge pana la 90%.

In cazul anevrismului sub 5 cm in diametru, se recomanda supravegherea acestuia, ecografii regulate, medicatie pentru reglarea tensiunii arteriale si nivelul de colesterol, precum si renuntarea la fumat.

In cazul anevrismelor mai mari de 5 cm in diametru, se recomanda tratamentul chirurgical deoarece riscul de ruptura este crescut.

Remedii naturale pentru sanatatea arterelor

Stilul de viata este un aspect important atunci cand vine vorba de starea generala de sanatate a organismului, precum si pentru reducerea riscului de aparitie a unui anevrism aortic, sanatatea circulatiei sangelui si a inimii.

Daca sunteti fumator, este mai mult decat esential sa renuntati la acest obicei nesanatos, deoarece acest obicei creste riscul de anevrism de aorta abdominala cu aproximativ 75%.

De asemenea, urmeaza o dieta sanatoasa, saraca in sare si bogata in fructe, legume si fibre, mentine o greutate a corpului in limite normale si fa miscare in mod regulat, minim 30 de minute pe zi.

Mersul de jos, alergarea usoara, inotul, ciclismul sau drumetiile in natura sunt cateva dintre metodele prin care iti poti mentine o greutate corporala in limite normale si reducerea nivelului de colesterol.

Remediile naturale pentru prevenirea anevrismului aortic si mentinerea sanatatii arterelor includ consumul de alimente, plante si nutrienti cu efect cardioprotector, tonic cardiac si de reducere a colesterolului si a grasimii depuse pe vasele de sange precum:

  • Ginko Biloba

Principalii compusi din Ginko Biloba sunt flavonoidele si terpenoidele, cu rol antioxidant, antiinflamator si anticoagulant care previne eroziunea membranelor vasculare, contribuie la buna oxigenare a creierului, fiind un remediu natural pentru ameliorarea tulburarilor circulatorii.

  • Acizi grasi Omega 3, 6 si 9

Acizii grasi de tipul Omega contribuie la prevenirea afectiunilor cardiovasculare si protejarea inimii, scade nivelul de colesterol si trigliceride din sange si mentine tensiunea arteriala in limite normale.

  • Vitamina E

Are proprietati antioxidante puternice care sprijina sistemul cardiovascular, imbunatateste circulatia sangvina si ofera protectie impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, cu multiple ale beneficii pentru sanatate.

  • Vitamina C

Este un antioxidant natural cu proprietati antioxidante puternice care intareste sistemul imunitar, contribuie la reglarea nivelului de colesterol din sange si ajuta la scaderea in greutate.

Suplimente recomandate pentru sanatatea arterelor

Elementale - Suplimente naturale

Vitamina E 400 UI – 60 gelule

Unul dintre cei mai puternici și eficienți antioxidanti naturali – Fabricat în Spania

100% NATURAL

Prețul inițial a fost: 79,00 lei.Prețul curent este: 27,50 lei. TVA inclus

Mai puțin de 0,92 lei per zi de tratament!

Vitamine și Antioxidanți

Cerol C – 1000 Mg – Extract De Acerola

Supliment nutritiv cu conținut ridicat de Acerola, sursă 100% naturală de Vitamina C – Fabricat în Spania

100% NATURAL, VEGAN

Prețul inițial a fost: 82,00 lei.Prețul curent este: 26,00 lei. TVA inclus

Mai puțin de 0,87 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cupoane