Ce este glicerina şi ce beneficii are pentru piele?

Glicerina se găseşte în majoritatea produselor de îngrijire a pielii: creme, săpun, loţiuni şi altele. Este un ingredient care se adaugă des în produse de îngrijire şi înfrumuseţare datorită faptului că ne poate hidrata şi netezi pielea.

Chiar dacă putem găsi glicerină în majoritatea produselor, unele persoane aleg totuşi varianta pură.

Cum arată glicerina pură? Ei bine, glicerina nu are miros sau culoare şi poate fi opţinută din grăsimi vegetale, animale, sau poate fi sintetică.

Conform unui studiu realizat în 2016, glicerina a fost numită „cel mai eficient umectant” folosit pentru hidratarea stratului superior al pielii. I s-a demonstrat superioritatea comparând glicerina cu: acidul hialuronic, acidul lactic, acidul glicolic, uree, sorbitol şi altele.

Cuprins:

Cele mai întâlnite beneficii ale utilizării de glicerină

Gel Topic pentru uz extern compus din ingrediente de cea mai bună calitate – Fabricat în Spania

100% NATURAL

Prețul inițial a fost: 128,00 lei.Prețul curent este: 40,50 lei. TVA inclus

Mai puțin de 1,35 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 256,00 lei.Prețul curent este: 82,76 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,76 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 384,00 lei.Prețul curent este: 115,98 lei. TVA inclus

Mai puțin de 3,86 lei per zi de tratament!

Sunt câteva beneficii pe care utilizarea de glicerină le are asupra pielii noastre. Câteva dintre cele mai întâlnite sunt:

Hidratare cu glicerină

Faptul că glicerina are capacitatea de a ne hidrata pielea este cea mai cunoscută proprietate a acesteia. Dar nu doar că ne hidratează pielea, de fapt, glicerina trage umezeala de la nivelurile înferioare (derma) la cele superioare (epiderma) ale pielii. Îi permite astfel pielii să se hidrateze.

Glicerina calmează pielea

Textura blândă a glicerinei care este realizată pe bază de plante poate diminua discomfortul pielii temporar, oferindu-ne o senzaţie de calmare.

Glicerina este un scut pentru pielea noastră

O altă proprietate pe care o are glicerina este cea de a ne proteja pielea. De fapt, aceasta ajută la menţinerea stratului protector de umiditate al pielii. Se crează astfel o barieră între piele şi elementele dăunătoare.

Glicerina este de mare folos în timpul iernii. Deoarece iarna nivelul de umiditate scade afară, aerul rece determină evaporarea umidităţii din piele foarte rapid. Astfel, pielea noastră devine mai uscată şi pot apărea şi crăpături. Atunci când se întâmplă asta, rănile şi infecţiile pot apărea mai uşor.

Dacă aplicăm o loţiune care conţine glicerină pentru hidratare, este blocată umiditatea în piele şi asta ajută mult cu protecţia mâinlor, a picoarelor, coatelor şi ale altor părţi ale corpului care sunt mai predispuse la uscare.

Glicerina ne protejează pielea şi de efectele aerului uscat din interior sau a vântului.

Pentru o protecţie cât mai mare a pielii, este recomandat să aplicăm glicerină după duş. Astfel, se menţine umiditatea pielii după ce am spălat uleiurile naturale pe care le are pielea noastră.  Se poate opta astfel pentru săpun cu glicerină dacă ne dorim să avem pielea protejată, mai netedă şi moale.

Glicerina îndepărtează eczemele

Glicerina are un efect vindecător remarcabil, mai ales în situaţii precum psoriazisul şi eczema. În cazul unor asemenea afecţiuni, se descompun proteinele din celulele moarte ale pielii şi se îndepărtează din pielea noastră. Ce face glicerina aici e să să deschidă calea pentru a se genera noi celule sănătoase ale pielii.

Datorită proprietăţilor sale de vindecare, este de asemenea folositoare pentru tratarea unor probleme ale pielii precum dermatita atopică.

Glicerina ca demachiant

Dacă preferi demachiantele naturale, atunci o reţetă pentru demachiant natural are ca ingredient glicerina.

Reţeta constă în amestecarea unei jumătăţi de pahar cu apă cu o lingură şi jumătate de glicerină şi tot o lingură şi jumătate de făină de porumb. Amestectul trebuie fiert până când aspectul compoziţiei este limpede.

După răcire se aplică noul demachiant pe pielea umedă şi se clăteşte ulerior cu apă caldă.

O reţetă mai simplă este amestecarea unei linguriţe cu glicerină cu trei linguriţe cu lapte.

Glicerina pentru păr

În privinţa beneficiilor pe care le are glicerina asupra părului, aceasta atrage umezeala în scalp şi în păr. Este cunoscut ca fiind cel mai puternic umectant. Ca în alte situaţii, glicerina ajută la crearea unei bariere care nu permite umezelii să părăsească pielea.

Cum este necesar să avem părul hidratat, glicerina este o modalitate eficientă care ne poate ajuta cu asta. Mai ales în lunile friguroase în care scalpul nostru este mai sensibil deoarece este mai predispus la mâncărimi şi uscăciune datorită condiţiilor frigului de afară. 

Alte beneficii

Sunt unele persoane care susţin că dacă se combină glicerina cu alte ingrediente aceasta ne poate albi pielea.

Alte persoane susţin că dacă se combină glicerina cu apa de lămâie şi trandafiri putem beneficia de o pielea mai revigorată şi catifelată.

Combinaţia este interesantă, deoarece în timp ce apa de trandafiri se comportă ca un astringent, glicerina se ocupă de hidratare şi umiditate.

Pe lângă curăţare, porii sunt mai puţini vizibili şi poate fi folosit chiar şi ca un toner. Mai mult decât atât, aciditatea din sucul de lămâie are un rol benefic în împunătăţirea aspectului decolorat şi a pigmentării neuniforme.

Cum aplicăm glicerina pe piele?

Primul pas în aplicarea glicerinei este spălarea feţei şi uscarea ei cu un prosop pentru a absorbi excesul de apă;

Al doilea pas este să ne asigurăm că deşi am luat excesul de apă, faţa noastră a mai rămas puţin umedă;

Al treilea pas este să punem o cantitate moderată de glicerină pe o dischetă şi să aplicăm glicerina (se evită contactul cu ochii şi cu gura);

Al patrulea pas este să lăsăm puţin să acţioneze;

Ultimul pas este să ne spălăm pe faţă.

Recomandările noastre

Acum că suntem conştienţi de beneficiile pe care glicerina le poate avea asupra pielii, recomandăm gelul Novaloe, care are în componenţa sa glicerină, aloe vera, uree şi ulei de rosa mosqueta. Se ocupă de hidratarea tuturor straturilor pielii şi îi oferă pielii protecţia de care are nevoie. Oferă pielii o senzaţie de revigorare şi calmare.

Concluzii

Pielea sănătoasă are un aspect superb, dar trebuie să avem grijă de ea din timp pentru că este fragedă. Astfel ne asigurăm că nu-şi va pierde din luminozitate şi rezistenţă.

Este un motiv pentru care glicerina este un ingredient găsit în majoritatea produselor cosmetice. Motivul este că are numeroase întrebuinţări pe care le aduce pielii.

Mai exact, oferă pielii o hidratare profundă, o protejează şi o vindecă. Glicerina este un ingredient natural care îţi calmează pielea şi o readuce la viaţă.

Recomandarile noastre

Gel Topic pentru uz extern compus din ingrediente de cea mai bună calitate – Fabricat în Spania

100% NATURAL

Prețul inițial a fost: 128,00 lei.Prețul curent este: 40,50 lei. TVA inclus

Mai puțin de 1,35 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 256,00 lei.Prețul curent este: 82,76 lei. TVA inclus

Mai puțin de 2,76 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 384,00 lei.Prețul curent este: 115,98 lei. TVA inclus

Mai puțin de 3,86 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cupoane